Спас Стайков отива на световно по щанги след 22 г. извън спорта

Той е влязъл във форма само за 7 месеца
1
Спас Стайков отива на световно по щанги след 22 г. извън спорта
Снимка: БГНЕС

След 22 години пауза от спорта, само за 7 месеца, 41-годишният щангист Спас Стайков от с. Труд влезе в топ форма за участие в Световно първенство. .

Състезателят по вдигане на тежести е възпитаник на СУ „Васил Левски“, като в периода от 1995 до 2000 г. неколкократно e републикански шампион на България за юноши. Въпреки шанса да влезе в националния отбор на България, той прекъсва състезателната си дейност през 2000 г., след като треньорът му Богдан Дръндаров заминава за чужбина.

Рестартира спортната си кариера преди 7 месеца, благодарение на приятели, с които се среща случайно. След няколкомесечни упорити тренировки Стайков, както и всички от отбора по вдигане на тежести за мастери, покриват нормативите и ще участват в Световното първенство в полския град Краков от 21 до 29 август.

В него ще се включат над 900 състезатели от цял свят във възрастовата група над 36 г. Щангистът от с. Труд е единствен в българския отбор, който ще мери сили в най-тежката категория – плюс 109 кг.

„Много се радвам, че въпреки дългия период на прекъсване от спорта, успях толкова бързо да вляза във форма за състезанието. Никога в живота си не съм разчитал на случайности и винаги правя каквото трябва, за да става каквото трябва“, отсече Спас Стайков.

Кметът на Община Марица го поздрави за положените усилия, благодарение на които се е подготвил за Световното първенство за толкова кратко време. „Адмирации затова, че само след няколко месеца тренировки си покрил квотите за участие в Световно първенство. Като бивш спортист знам, че това е реавносилно на много старания, труд и лишения“, посочи Иванов./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 8 месеца
Отново некадърно написана новина. Една снимка да бяхте постнали та да си спомним кой беше този спортист.