Берое победи с 2:0 Крумовград и излезе трети

През второто полувреме домакините имаха игрови превес
8 авг 2023 07:50, Анисия Иванова
2
Берое победи с 2:0 Крумовград и излезе трети
Снимка: ФК Берое

Съставът на Берое победи като домакин Крумовград с 2:0 в последния мач от 4-ия кръг във футболната Първа лига. Победата е трета за беройци, които се настаниха на третата позиция в класирането с 9 точки, на една след водачите Локомотив (Пд) и Черно море. А Крумовград е 12-и с 3 точки.

Беройци вкараха първия гол в 12-ата минута. Матей Шимич загуби ориентация при една изритана топка и от това се възпозва Вини Трибуле, който с майсторски удар в долния десен ъгъл на Янко Георгиев направи 1:0.

Трибуле отново се размина с гола в 42-ата минута. Нападателят отне от Патрик Луан, излъга Раян Сенхаджи и стреля, но топката се отклони в гредата до Янко Георгиев.

След преглед с ВАР на ситуацията между Луан и Трибуле главният съдия Георги Давидов отсъди дузпа за игра с ръка на играча на гостите. Франческо Селесте застана зад топката, но не успя да преодолее Янко Георгиев, който изби в корнер.

Берое все пак удвои преднината си в добавеното време на първата част. Едвин Ласо изпълни късо корнер, след което центрира добре на втора греда, а там топката бе отклонена към вратарското поле, опразнено от Янко Георгиев. Трибуле опита да насочи във вратата, но в крайна сметка Алекс Колев прати топката в собствената си мрежа за 2:0.

През второто полувреме Крумовград наложи игрови превес в търсене поне на изравняване, но не успя да стигне дори до почетен гол и заради добрите намеси на вратаря Родриго Ачинели. В края Вини Трибуле имаше чиста възможност да вкара и трети гол за Берое, но пропусна. Но победата с 2:0 остана за старозагорци.

Още за спорт - в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: футболБерое
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
Фен преди 8 месеца
Няма мое, няма твое - светът е Берое!
1
2
 
10
 
! Отговори
БЕРОЕ преди 8 месеца
Браво Берое!!! Гордостта на Тракия!!!