Разследват "Челси" за финансови нарушения по времето на Абрамович

Новите собственици с докладвали клупа на УЕФА и Премиършип
9 авг 2023 11:31, Стела Стоянова
5
Разследват "Челси" за финансови нарушения по времето на Абрамович
Снимка БГНЕС, архив

Висшата лига на Англия разследва Челси за потенциални финансови нарушения по време на управлението на бившия собственик на клуба Роман Абрамович. Новите собственици на „сините“ докладваха своя клуб на УЕФА и Премиършип след успешното закупуване миналото лято.

Към момента, Челси не е обвинен в нищо от Висшата лига. Ако бъдат намерени за виновни в нарушения на правилника, санкциите могат да включват глоба или отнемане на точки. На 28 юли УЕФА обяви, че е глобила лондончани с 10 млн. евро за „предаване на недовършена финансова информация“ между 2012 и 2019. Потърсен от Sky Sports News, Челси отказа да коментира, пише БГНЕС.

Абрамович пое клуба от западен Лондон през 2003 година за 140 млн. паунда, като дотогава Челси бе печелил само веднъж Първа дивизия през 1955, Купата на носителите на национални купи през 1971 и три пъти ФА Къп в периода 1970-2000.

Още по темата

Но инвестициите на руския милиардер доведоха до пет титли на Висшата лига, както и два пъти ФА Къп, три пъти Купата на Лигата, по два пъти Шампионска лига и Лига Европа, два пъти Къмюнити Шийлд и веднъж Суперкупата на Европа. Последният трофей под негово ръководство бе Световното клубно първенство през февруари 2022 – той дойде само месец преди руснакът да продаде клуба. Абрамович бе санкциониран заради връзките си с президента Владимир Путин след началото на руската инвазия в Украйна.

Тод Боули пое управлението през лятото на 2022, като Челси финишира едва 12-и в Лигата в дебютния сезон на американския инвеститор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: челсиУЕФАразследване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди Абрамович, Челси беше отбор на нивото на Тотнъм и Уест Хем! На Абрамович трябва да му издигнат златна статуя в знак на признателност!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хехе и после Веждито не бил прав за ко .вите.
2
0
 
3
 
! Отговори
Армия 1948 преди 8 месеца
Да не ги обвиняват в нищо,и тия да ровят в миналото? Синдрома Лупи се е пренесъл в Англия, очаквам източване и яки заеми за следващите собственици,клуба да завърши около 10 място и отпадане на 1/8финал в шл.
1
0
 
4
 
! Отговори
МАЛКО е! преди 8 месеца
Да се върнат до времето на фараона Тутанкамон! да разследват злоупотреба със изконно английски египетски ценности! ха ха!