Официално - Хари Кейн е играч на Байерн

30-годишният нападател пристига на "Алианц Арена" от Тотнъм
12 авг 2023 13:14, Елка Василева
3
Официално - Хари Кейн е играч на Байерн
Снимка: архив, БГНЕС

Доскорошният голмайстор на Тотнъм Хари Кейн вече официално е футболист на Байерн Мюнхен. Германският хегемон се похвали с новата си рекордна покупка на официалните си страници в интернет.

30-годишният нападател пристига на "Алианц Арена" от Тотнъм, където игра от 2009 година насам. Кейн подписва договор с баварците до лятото на 2027 година и ще носи екипа с номер 9 в новия си тим, предаде Gol.bg.

"Добре дошъл в Мюнхен, Хари Кейн! Много сме щастливи от новото ни топ попълнение. Реализирането на този трансфер изискваше упоритост и дързост, поздравявам всички замесени начело с нашия изпълнителен директор Ян-Кристиян Дреезен", коментира президентът на Байерн Херберт Хайнер. "Хари Кейн не само ще подсили Байерн, но ще бъде истинско богатство за цялата Бундеслига", допълни той.

"Много съм щастлив да стана част от Байерн", сподели Кейн. "Това е един от най-големите клубове в света и винаги съм казвал, че искам да се докажа на най-голямата сцена. Този клуб е символ за психиката на победител - много е хубаво, че вече съм част от него", допълни голмайстор номер 1 в историята на Тотнъм.

Кейн има 280 в 435 мача за Тотнъм във всички турнири, а във Висшата лига той има 213 попадения и е само на 47 гола от рекорда на Алан Шиърър. Той обаче не успя да спечели нито един трофей в кариерата си с "шпорите", като има два сребърни медала от Купата на лигата и един от Шампионската лига.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
11 преди 8 месеца
Убав Байерн беше...
2
6
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 8 месеца
Хм,аз видимо не разбирам от футбол,щом Байерен взе Кейн,щото мисля,че следваща година ще "напусне".
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Провали се в Тотнъм и го уволниха докато не е станал на 40 за да му вземат парите.