Джокович се класира за финалите на АТП в Торино

Финалният турнир ще се проведе от 12 до 19 ноември
Обновена: 19 авг 2023 16:46 | 19 авг 2023 16:27, Анисия Иванова
3
Джокович се класира за финалите на АТП в Торино
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович се класира за Финалите на АТП в Торино, след като вече няма как математически да бъде изместен от топ 8 в края на годината.

Сърбинът си осигури място в престижни заключителен турнир за сезона с победата си над Тейлър Фриц в четвъртфиналите на Мастърса в Синсинати тази нощ.

Джокович е шесткратен шампион на Финалите на АТП, включително от миналата година, като през ноември ще се опита да стане първия в историята със седем титли от надпреварата, изпреварвайки Роджър Федерер, който също има шест.

Световният номер 2 се присъединява към лидера в ранглистата Карлос Алкарас, който си осигури билет за Торино с триумфа си на Уимбълдън по-рано през лятото.

Джокович ще играе на финалите за 16-и път в кариерата си. Той е третият тенисист в историята по този показател заедно с Джими Конърс.

Финалният турнир АТП-2023 ще се проведе в Торино от 12 до 19 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Новак ДжоковичАТП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
2
 
! Отговори
Няма титла за Ноле преди 8 месеца
Джокович никога няма да спечели Календарен голям шлем.
2
2
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 8 месеца
Джокович се класира още след спечелването на Аустрелиън Оупен. Come on guys!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има още силни турнири - откритото първенство на САЩ, турнира в Синсинати, на който предстоят полуфинали, турнирите в Шанхай и Париж и т.н. Сега на полуфиналите в Синсинати при мъжете ще се срещнат Алкараз с Хуркач и Джокович с Зверев. Нашия Гришо падна от Зверев, а обикновено Гришо когато губи пада от победителя в турнира, така че е много вероятно Зверев да вземе титлата в Синсинати.