Байерн Мюнхен успя да се справи с Борусия Мьонхенгледбах

"Баварците" победиха като гост с 2:1
2 сеп 2023 22:36, Анисия Иванова
2
Байерн Мюнхен успя да се справи с Борусия Мьонхенгледбах
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен най-после успя да се справи с "черната си котка" Борусия Мьонхенгледбах, печелейки с 2:1 визитата си на стадион "Борусия Парк".

Домакините показаха по-голямо желание за игра през първия половин час в срещата от третия кръг на Бундеслигата и Ко Итакура вкара невероятен гол-красавец с глава при корнер за "жребчетата".

Байерн най-после се стресна и до почивката имаше игрово надмощие (8:4 удара за първата част и 62% владеене на топката за шампионите), но Лерой Сане разтресе напречната греда при хубав пробив в пеналта.

Звездното попълнение на мюнхенци Хари Кейн остана напълно изолиран в атака, а приличната игра на Гладбах донякъде беше изненадваща с оглед подменения състав и слабия старт на кампанията.

Байерн е на второ място в класирането с равен брой точки (по 9) с лидера Байер Леверкузен, който по-рано днес разгроми новака Дармщад с 5:1. Борусия Мьонхенгладбах е на 15-а позиция с 1 точка и без победа от началото на кампанията.

В неделя са срещите Айнтрахт Франкфурт - Кьолн и Унион Берлин - РБ Лайпциг.

Още за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: футболБайерн Мюнхен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това Хари Кейн ли е или Гьотцето.
1
0
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 месеца
Байерн Мюнхен започва добре сезона. Хари Кейн вероятно ще оправдае надеждите да замести достойно Роберт Левандовски. Пожелавам на всички футболни фенове красиви моменти с любимите им отбори - пред телевизора и на стадиона. Цар Футбол е велик!