Удар за Бразилия: Неймар е със скъсани връзки и менискус

Нападателят ще трябва да се подложи на операция
19 окт 2023 12:18, Красимир Ангелов
6
Удар за Бразилия: Неймар е със скъсани връзки и менискус
Снимка: БГНЕС

Футболната суперзвезда Неймар има скъсани връзки и менискус на лявото коляно и ще трябва да се подложи на операция, след като се контузи по време на загубата на Бразилия с 2:0 от Уругвай, съобщиха от Бразилската футболна конфедерация.

31-годишният футболист, който се присъедини към саудитския Ал Хилал от Пари Сен Жермен през август, беше изнесен на ръце малко преди почивката на квалификационния мач на Бразилия за Световното първенство в Монтевидео във вторник.

Неймар ще бъде опериран от травмите на "все още неуточнена дата", съобщиха от БФК.

"Бразилският и световният футбол се нуждаят от здрав и възстановен Неймар, защото футболът е по-щастлив, когато той е на терена", заяви в изявление президентът на БФК Едналдо Родригес.

БФК заяви, че нейният медицински отдел и Ал Хилал са в "постоянен контакт" и "съгласувани" относно подпомагането на възстановяването на нападателя.

Неймар, който миналия месец изпревари Пеле като най-добър голмайстор на Бразилия за всички времена, изкълчи коляното си, когато падна след сблъсък с уругвайския полузащитник Николас де ла Крус в края на първото полувреме.

Това е последната от поредицата контузии на звездата, който през март претърпя операция на глезена.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: неймарскъсани връзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На 31 години, възстановяване минимум година ---> приключи като че ли с футбола. Отделно, след такава контузия нивото отпреди това няма достигане...
5
2
 
1
 
! Отговори
Азимов преди 6 месеца
И с тоя, и без тоя е все същото
4
4
 
0
 
! Отговори
тоя е нещо като преди 6 месеца
стоичков . тича покланя се , радват му се и го благославят . Като дойде време за резултати - видяхме го на световното , срам , резил , пълно нищо . коментатори , журналисти , то се омазваха, то се прехвалваха, то лъготеха . ще падаме от сърбия щото не сме футболна нация .
3
0
 
0
 
! Отговори
кристиян преди 6 месеца
той винаги се е контузвал около рождения ден на сестра си (от 2013 насам), който е през март, но сега доста подрани..Шегата настрана, но наистина справка в гугле - "neymar sister birthday injury history", дава забавната информация.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Една година ще му трябва да се възстанови, но и да започне пак да играе няма да е същият. Жалко. Това е най-коварната контузия при футболистите.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
приключи със футбола