УЕФА става съорганизатор на "Златна топка"

Футболната централа ще си партнира с досегашните организатори
3 ное 2023 17:38, Стела Стоянова
1
УЕФА става съорганизатор на "Златна топка"
Снимка БГНЕС, архив

УЕФА ще бъде съорганизатор на най-престижната индивидуална награда във футбола - Златната топка, от 2024 година. Европейската футболна централа ще си партнира с "Груп Амури", собствениците на списание "Франс Футбол", което организираше наградата до момента.

Според договорката "Груп Амури" запазва правата си върху марката "Златна топка" и ще продължи да отговаря за "непроменената и независима" система за гласуване, докато УЕФА ще поеме с разпространението на комерсиалните права по света и организирането на ежегодната галавечеря, както и ще помага с футболната си експертиза, пише БГНЕС.

Едно от нововъведенията ще бъде, че от 2024 година вече ще има награда за най-добър треньор при мъжете и жените.

"Заедно ще се опитаме да подсилим статута и обхвата на награда, като в същото време подхранваме усещане за обединеност и колаборация във футболната общност. УЕФА и Златната топка са синоними на спортно отличие, така че нашето партньорство ще бъде един естествен бленд и синергия, които обещават да бъдат изключителни", коментира президентът на УЕФА Александър Чеферин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: УЕФАЗлатна топка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 5 месеца
Видимо и от УЕФА им писна от парадията на ФИФА да връчва Златаната топка на Меси постояно по милиардни "молби" на "посолството -Катар" във ФИФА. Да бе страхотен футболист Меси ,но от 4-5 години не е ,възрастта си взима своето... преди години се считаше годините между 26-28 са върха на спортистите във футбола ..някъде 30-32 вече можеш да играеш на позиция където не трябва да се "напрягаш" много..а след 30-32 години да играеш в някоя дивиия или отбор по-надолу .. А сега Меси на 36 най-добрият )