Байерн на осминафинал на ШЛ, с лекота победи Галатасарай

Турският гранд остава на втора позиция в групата с 4 точки
9 ное 2023 07:10, Анисия Иванова
2
Байерн на осминафинал на ШЛ, с лекота победи Галатасарай
Снимка: БГНЕС

Байерн взе 17-а поредна победа в групова фаза на Шампионската лига и си осигури място на осминафиналите след 2:1 над Галатасарай в група А на турнира. Хари Кейн отново бе големият герой, като вкара и двата гола за успеха на баварците. Те имат 4 победи от 4 мача този сезон и са недостижими на върха в групата.

Голът за Галатасарай бе на Бакамбу в добавеното време. Турският гранд остава на втората позиция в групата с 4 точки, колкото има и Манчестър Юнайтед.

Байерн се нуждаеше от победа, за да си осигури класиране на осминафиналите в Шампионската лига. Преди 3 седмици баварците победиха 3:1 в Истанбул и се надяваха да завършат работата сега.

Баварците отпаднаха от Саарбрюкен за Купата на Германия преди седмица, но през уикенда размазаха големия съперник Борусия Дортмунд 4:0. Галатасарай мачкаше на домашна сцена с 31 точки от възможни 33 в турската Суперлига и с 10 поредни победи.

Баварците имаха невероятна серия от 16 поредни победи в груповата фаза на Шампионската лига и 37 мача без поражение в групите на турнира. Галатасарай обаче удържаше Хари Кейн и компания 80 минути.

Докато Хари Кейн не се развилня. Новото попълнение на Байерн откри в 80-ата минута. Попадението първоначално бе отменено за засада, но след преглеждане с ВАР, бе зачетено. Пет минути след това Кейн вкара втори гол във вратата на турците, като засече отблизо пас на Тел.

Кейн вече има 19 гола от началото на сезона и е най-резултатния играч от големите 5 първенства в Европа. Англичанинът вече има 25 гола в Шампионската лига и изостава само зад Рахийм Стърлинг (27) и Уейн Руни (30), сред английските голмайстори в турнира.

В добавеното време Галатасарай върна един гол. Дълго подаване на Серджо Оливейра изведе Седрик Бакамбу, който с удар в далечния ъгъл направи 2:1. До края обаче нямаше време и възможности за Галатасарай да стигне до нещо повече.

Още за спорт - на Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колкото по класен е отбора толкова повече се откроява класният голмайстор като Кейн...