Левски преговаря с двама вратари

Максим Ковальов от "Пирин" е основна опция
12 дек 2023 10:38, Петър Бойчев
8
Левски преговаря с двама вратари
Снимка: БГНЕС

Зимната селекция в Левски ще започне с привличането на вратар от родната Първа лига. Става въпрос за украинския страж на Пирин - Максим Ковальов, който направи отлично впечатление с изявите си през есента.

"Сините" вече са влезли в контакт с благоевградския клуб и със самия Ковальов, като към момента проблем се оказва трансферната сума на украинеца. По информация на "Тема Спорт", от Левски са предложили 40 хиляди евро и процент от следващ трансфер на стража, но в Пирин искат 75 хиляди евро за Ковальов.

Не е тайна, че "орлетата" се намират в тежко финансово положение, но въпреки това клубът не възнамерява да отстъпва от исканията за свои играчи. 23-годишният страж пристигна у нас с началото на войната в родината му, като първоначално бе резерва в Пирин, но в началото на календарната година се пребори за титулярното място и вече 29 мача не го е изпуснал с отличните си изяви.

Левски все пак има и резервен вариант от Първа лига, ако нещата с Ковальов не се получат. Това е стражът на Ботев (Враца) - Федерико Бариос, но на този етап "сините" се надяват да успеят да стигнат до сделка с Пирин.

Преди точно година имаше нова трансферна сага между Левски и Пирин. Тогава Станимир Стоилов искаше латвиеца Чебраускас Макрецкис, но след пазарлъци между двата клуба до сделка не се стигна, а играчът премина в унгарския шампион Ференцварош. Привличането на вратар е основна цел на Левски през зимната пауза, най-вече заради колебливите изяви на младия Пламен Андреев в последните месеци.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Кики Мишуето преди 4 месеца
К'во станА с Шейтанов, бре?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами НикитУ кво ще го правим, "братле"?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 4 - Хм. И аз така знам. Ще проверя в библиотеката и ше ти пиша след мало.
3
0
 
4
 
! Отговори
а какво преди 4 месеца
правиме с малка та перука, на него разчита ли се?
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хаха вече набират бежанци
1
0
 
1
 
! Отговори
любимия тим преди 4 месеца
постоянно пада . схемата 4 4 2 с 4 вратара, 4 вратара и двама нападатели дали ще помогне . хаха само левски . там черното тото казва на гсм . хахаха