Ливърпул и Арсенал поделиха точките на "Анфийлд"

Гредите на два пъти спасиха лондончани
Обновена: 23 дек 2023 22:00 | 23 дек 2023 21:37, Александър Попов
3
Ливърпул и Арсенал поделиха точките на "Анфийлд"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ливърпул и Арсенал изиграха страхотен мач на "Анфийлд" в дербито, което трябваше да определи кой ще посрещне коледните празници на първо място.

Арсенал започна силно и още във втората минута Жезус можеше да отбележи с глава, но Алисон спаси. В четвъртата минута обаче гостите от Лондон реализираха чрез Габриел Магаляеш, който засече центриране на Йодегор от фаул. Голът бе потвърден и от ВАР, след като имаше съмнение за засада.

Ливърпул се впусна в атаки, но Жезус пропиля шанс да покачи на 2:0. Игра с ръка на Йодегор в наказатлното поле на Арсенал бе подминато от съдията.

Мохамед Салах изравни в 29-ата. Той получи дълъг пас от Трент Александър-Арнолд, преодоля неубедителния Зинченко и прати топката под гредата.

До края на първото полувреме най-чистото положение бе за Арсенал. Сака излезе сам срещу Алисон, вратарят спаси, а Мартинели не уцели вратата при добавката.

Второто полувреме започна със сериозен натиск на домакините, които пропиляха няколко добри шанса да поведат. На два пъти и гредите спасиха Арсенал.

В крайна сметка двубоят завърши 1:1 и лондончани останаха на първото място с 40 точки, с една повече от Ливърпул и третия Астън Вила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: арсеналливърпул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ливърпул са шампиона.