Баскетболистът Мартин Ангелов с първи трофей в САЩ

Българинът бе избран в идеалната петица на турнир
31 дек 2023 20:31, Елка Василева
3
Баскетболистът Мартин Ангелов с първи трофей в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Българският баскетболист Мартин Ангелов и неговият университетски тим Стоктън спечелиха първи трофей за сезона в колежанското първенство на САЩ, след като триумфираха на турнира "Дабълтрий Холидей" (Doubletree Holiday), който се организира от Олбрайт Колидж.

Стоктън надигра именно домакините от Олбрайт с 90:70 във финалния двубой. Ангелов и съотборниците му вече имат осем победи и пет загуби от началото на сезона.

Бившият младежки национал на България Мартин Ангелов бе титуляр за тима на Стоктън и с добрите си изяви заслужи място в Идеалната петица на турнира.

Във финалния мач срещу Олбрайт българинът реализира 14 точки, 2 борби, 5 асистенции и 1 открадната топка за 29 минути на терена. Ангелов отбеляза 4 от 6-те си стрелби от средна дистанция и бе 2/10 за три точки.

Стоктън водеше с 46:41 на почивката и с по-силно второ полувреме стигна до успеха.

В следващия си мач Мартин Ангелов и съотборниците му ще гостуват на тима на университета Монтклеър Стейт.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Who Cares преди 3 месеца
Не знам дали става дума за Стоктън, Калифорния, но това градче фалира преди години и се слави с най-голямата престъпност - латино банди. Чувал съм че имат щатски университет - това е междинното ниво на университетската система и го има във всеки по-голям градец на калифорния. Някои са що-годе заведения. Това в Стоктън е пълна загадка...
2
2
 
0
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 месеца
Тоя да не е новия Джордън Кво ми го хвалите на всеки 2 часа?
1
0
 
1
 
! Отговори
Колю преди 3 месеца
Едно време исках да ставам футболист. Исках в спортно училище да уча, нашите ми казаха- до тук със спорта. Неграмотен няма да ми ставаш. Избери си някоя сериозна професия - я счетоводител, я учител, адвокат, инженер, лекар. Избрах професията на инженера. Доволен съм.