Гришо надигра Алтмайер и се класира за четвъртфиналите в Бризбейн

Там първата ни ракета ще срещне австралиец
4
Гришо надигра Алтмайер и се класира за четвъртфиналите в Бризбейн
Снимка: БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров потвърди отличната си форма от края на миналия сезон и началото на този, като победи с лекота германеца Даниел Алтмайер с 6:1, 6:3 за час и седем минути игра.

Така българинът, който е поставен под номер 2, се класира за четвъртфиналите на турнира в Бризбейн от серията АТП 250 с награден фонд 661 585 долара. Там Димитров ще играе срещу представителя на домакините Ринки Хиджиката, който по-рано се наложи над чеха Томаш Махач с 2:1 сета.

"Беше хубав мач. Движех се много добре по корта в началото и бях агресивен, когато се налагаше. Това е един от любимите ми кортове и благодаря на публиката, която остана да ме гледа. В следващия кръг публиката ще бъде за австралиеца, но аз обичам честните мачове. Играят двама човека на корта, за съжаление само единият продължава напред. Аз се опитвам да играя най-добрия си тенис", коментира Димитров веднага след успеха, цитиран от БТА.

При победи и на четвъртфинала Димитров, който има титла в Бризбейн и два финала, може да си осигури сблъсък на полуфиналите с испанската легенда Рафаел Надал, но испанецът преди това трябва да спечели срещу австралиеца Джейсън Къблър и евентуално още един представител на домакините - Джордан Томпсън.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
6:1, 6:2 e мача. Гледах го сутринта и класата на Григор беше очевидно много по-голяма.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А така, браво Гришо !!! Мачкай наред!!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не просто го надигра, а направо го смачка. Във вторият сет Гришо леко се разконцентрира (отпусна), а не трябва. Бий, за да те уважават!
1
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ху кеърс бе :)))