Гришо се справи и с Хиджиката, Надал на 1/2-финалите в Бризбън

Първата ни ракета се наложи с 6:1, 6:4 за час и 20 минути игра
17
Гришо се справи и с Хиджиката, Надал на 1/2-финалите в Бризбън
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите ATP 250 в Бризбън, Австралия, след като надви Ринки Хиджиката с 6:1, 6:4. Срещата продължи около час и 20 минути.

Поставеният под номер 2 в основната схема българин започна ударно двубоя срещу представителя на домакините, като дръпна на бърза ръка с 5-0 гейма в откриващия сет.

Във втория сет съпротивата на 71-ия в световната ранглиста австралиец бе по-сериозна, но силите му стигнаха само за почетна загуба с 4:6. Григор имаше четири шанса за пробив след реализирания в началото на сета, но не се възползва от тях – въпреки това, най-добрият ни тенисист не сбърка на собствен сервис, за да намери място в полуфиналите на първия си турнир за сезона.

32-годишният хасковлия приключи с 12 аса и две двойни грешки, като загуби само седем точки на първи сервис и пет на втори, съобщава БГНЕС. Григор отрази и двете възможности за пробив пред Хиджиката.

В спор за място на финала той чака победителя от мача завърналия се на корта след близо година отсъствие Рафаел Надал и друг австралиец в лицето на Джордан Томпсън.

В горната половина на схемата полуфиналът е вече ясен, след като водачът Холгер Руне преодоля Джеймс Дъкуърт в два сета, за да си гарантира сблъсък с руснака Роман Сафиулин, който елиминира Матео Арналди от Италия.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Григор Димитров срещу Джордан Томпсън. Кой ли ще победи на полуфинала....
5
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Хайде сменяйте заглавието ,че станахте за смях . Надал отпадна .
4
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Ако беше жива Баба Ванга.щеше да ви завиди . Как изпратихте Надал на полуфинал,като в момента се играе втори сет при резултат 4:4 ???
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Грише, тоя път трябва да смачкаш Надал !!! Сега или никога !
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мачкай
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Везенков не може да скача.