Ливърпул излъга Арсенал с късни голове и продължава във ФА Къп

Мърсисайдци се класираха за 4-ия кръг на турнира
7 яну 2024 21:05, Анисия Иванова
0
Ливърпул излъга Арсенал с късни голове и продължава във ФА Къп
Снимка: БГНЕС

Отборът на Ливърпул се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, след като победи Арсенал с 2:0 като гост в дербито от кръга в турнира. На "Емиратс" двата тима направиха оспорван и двуостър двубой, като през втората част "артилеристите" доминираха, но бяха попарени след късен автогол на защитника Якуб Кивиор.

"Артилеристите" започнаха по-силно срещата и още в първите десет минути имаха два отлични шанса да открият резултата, но ги пропуснаха. Първо Райс Нелсън не успя да се разпише от малък ъгъл, след като преодоля Алисон Бекер и стреля в аут, след което силен удар на Мартин Йодегор от добра позиция срещна напречната греда. Отговорът на мърсисайдци дойде малко преди почивката, когато изстрел на Трент Алекзандър-Арнолд също се отби в горната греда.

През втората част играчите на Микел Артета бяха по-настоятелни и на няколко пъти пробиха в наказателното поле на противника, но не можаха да намерят точния финален пас. Ливърпул отговори с удар с глава на Диого Жота, който намери напречната греда, а в 80-та минута домашните бяха наказание, след като Алекзандър-Арнолд центрира точно и остро в наказателното поле от фал и Кивиор прати топката в собствената си врата с глава.

В заключителните минути лондончани опитаха да отговорят на предизвикателството, но не успяха да го сторят и в крайна сметка получиха втори гол в 95-та минута, когато Луис Диас завърши бърза контраатака на "червените".

Така Арсенал записа трета поредна загуба във всички турнири и остава само с един успех в последните си седем мача. От своя страна лидерът във Висшата лига Ливърпул продължи със силните си игри в последните седмици и ще чака да научи съперника си в следващия кръг на надпреварата. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: арсеналливърпул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари