Пулев: Мачът за световната титла на WBA трябва да е на 30 март

Кобрата ще се изправи срещу Мануел Чар
1 фев 2024 11:08, Стела Стоянова
8
Пулев: Мачът за световната титла на WBA трябва да е на 30 март
Снимка БГНЕС, архив

"Очаквам да играя мач за световната титла на WBA. Това е най-важното нещо в момента. Срещата би трябвало да се проведе до 30 март, но би могло това време да се удължи", заяви Кубрат Пулев пред БНТ във връзка с предстоящия му сблъсък с Мануел Чар за "регулярната" световна титла на Световната боксова асоциация.

"Няма невъзможни неща. Виждате - на мен един път ми се даде шанс, втори път, сега трети път ми се дава шанс. Нали знаете моето мото: Няма начин да няма начин. Винаги има начин, въпросът е да го открием", допълни Кобрата.

Регулярната световна титла, която в момента е притежание на Чар, е вторият по значение пояс на WBA, като най-важният е притежание на украинеца Олександър Усик. 39-годишният Чар е роден в Бейрут, Ливан, и е известен с прозвището „Диамантеното момче“. Той има 38 мача на професионалния ринг, в които е записал 34 победи (20 с нокаут) и е допуснал само четири поражения, последното от които през август 2015. Две от четирите загуби на Чар са от Виталий Кличко и Александър Поветкин.

Кобрата от своя страна спечели последния си двубой срещу поляка Анжей Вавжик с единодушно съдийско решение в Коста Меса, Калифорния. По този начин Пулев се реваншира за поражението си от Чисора през лятото на 2022. Той има 30 победи (14 с нокаут) и три загуби, като предишните две дойдоха в мачове за световната титла – от Антъни Джошуа през 2020 и от Владимир Кличко шест години по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
Какви са тези измислени световни титли? Пълни глупости за наивни българи !
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали знаете моето мото.. хаха.. знаем го много добре Кубрате. То е - Продължаваме напред! Аре стига си ни излагал вече.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Горкият пак ще го бият.
5
3
 
4
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 месеца
АБЕ НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ОТ ТОЗИ ПОЗЬОР....
4
3
 
3
 
! Отговори
ЕДНИ ЩЕ СЕ БИЯТ преди 2 месеца
ПУЛЕВ ЩЕ ГО БИЯТ. СЪДБА ВЕЧНИЯ ПРЕТЕНДЕНТ
3
2
 
5
 
! Отговори
хм преди 2 месеца
Да бъдем честни, тази титла в бокса е нещо като да спечелиш купата на турнира "Долината на розите" по футбол в България!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Даже не си интересен.
1
3
 
1
 
! Отговори
нека да стане , преди 2 месеца
в бг винаги звездите на спорта са последни - с контузия , с ковид , а за пари този псевдо бокс , даже американски бокс е популярен за фенове . Едно време черно тото и уредени боксови спектакли са се дирижирали от лучиано и корлеоне . сега от фамилийте на фатик , петров, илиев, павлов, а черните каси се натъпкват догоре . Няма правила и е с така наречените трудни съперници . в миналото кличкови , майк тайсън, а и други биячи на мутрите от улицата .