Байерн отново се издъни, остава на 8 точки от върха

И Бохум повали баварския колос
18 фев 2024 21:55, Красимир Ангелов
4
Байерн отново се издъни, остава на 8 точки от върха
Снимка: БГНЕС

Германският хегемон Байерн Мюнхен затвърди статута си на отбор в криза, след като се изложи и падна с 2:3 при визитата си на средняка Бохум в среща 22-ия кръг на Бундеслигата. Това беше трета поредна загуба за мюнхенци във всички турнири.

Баварците имаха предимство от 13:8 удара (4:2 точни) и 62% владеене на топката през първото полувреме, но отново демонстрираха нестабилност в отбрана и неефективност в нападение. На другия полюс бяха домакините, които реализираха и двата си точни изстрела.

Началото изобщо не беше толкова лошо за Байерн – Джамал Мусиала откри резултата четвърт час след началото, получавайки подаване от Леон Горецка. Малко по-късно шампионите можеха и да удвоят, но Хари Кейн се полакоми и изпорти златен шанс.

Този пропуск обърна играта и Бохум сътвори пълен обрат чрез Такума Асано и Кевен Шлотербек, които се разписаха съответно в 38-а и 44-а минута.

Второто полувреме започна много скучно и до голямо степен ритъмът на игра беше нарушен от протестите на феновете, които бомбардираха терена с топки за тенис. При една от редките възможности пред двете врати Бернардо блокира удар на гостите и попадна в прегръдките на своите.

Играта на Байерн скърцаше сериозно и момчетата на Томас Тухел не можех а да намерят път към вратата на своя противник, който действаше все по-компактни и сигурно. Двайсетина минути преди края на редовното време Бохум дори беше близо до трети гол, но Мануел Нойер парира.

В 77-ата минута изгоненият и в Рим Дайо Упамекано отново стана за резил, правейки нова дузпа в ущърб на баварците. Французинът получи обичайния си червен картон и пое към душовете. Щьогер застана зад бялата точка и вкара в десния ъгъл, въпреки добрата реакция на Мануел Нойер.

Головата немощ на Байерн лъсна явно в 86-ата минута, в която Лерой Сане излъга последния защитник, остана сам срещу вратаря, но шутира право в обсега му и спечели само корнер. Но по ирония на съдбата минута след това Хари Кейн върна интригата след подаване на Матис Тел.

Дълбоко в добавеното време на мача Бохум игра хладнокръвно в отбрана пред погледа на слисания Хаъри Кейн и на свой ред можеше да вкара, но Нойер спаси Байерн с атрактивна намеса. Баварците все пак отвърнаха с тупалка на Сане, но вратарят спаси! И за нещо повече нямаше време.

12 кръга преди края на сезона вторият в таблицата Байерн (50 точки) е на цели 8 пункта от лидера Байер Леверкузен. Бохум се изкачи с четири позиции и в момента е 11-и с 25 точки.

Още футболни новини от света четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Toj e pylen negramotnik neznam kak oste go dyrzat toi e pylen nekadyrnik i selska muzuna marsch v 5 liga da kosis trevata
3
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 месеца
Фен съм на този отбор. В момента ги гази невиждана криза. Едно време, преди повече от 60 г., в Родината ми България имаше лаф: " В борбата за купата изпаднаха от групата!".Та и Байерн Мюнхен са тръгнали по този път.
2
0
 
5
 
! Отговори
Копейка преди 2 месеца
Тази статия не е удобна за спускане на опорки, ще ви изкажа на госпожа Митрофанова! Но понеже съм професионалист, ето: Байерн се издъни, заради санкциите срещу Русия. Готово.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дpeke ми нa мypa...