Пенсионерът Модрич донесе измъчена победа на Реал

38-годишният хърватин влезе като резерва и вкара
26 фев 2024 11:18, Петър Бойчев
8
Пенсионерът Модрич донесе измъчена победа на Реал
Снимка БГНЕС

Лука Модрич, когото Анчелоти се мъчи да пенсионира, донесе снощи победата на Реал. 38-годишният хърватин се появи като резерва и вкара красив гол в края на срещата за 1:0 срещу гостуващия Севиля в мач от 26-ия кръг на испанското първенство по футбол. С това отборът на Карло Анчелоти поведе с осем точки на Барселона на първата позиция, а изигралият мач по-малко Жирона е с още една назад.

Реал доминираше в притежанието през първото полувреме, но попадение на Лукас Васкес бе отменено заради нарушение и резултатът остана равен до почивката.

Стражът на севилци - норвежецът Орян Нюланд, изнесе много силен двубой, но не успя да спре 38-годишния Модрич през второто полувреме. Хърватският халф изпрати силен шут покрай страничната греда в 81-та минута и така "белият балет" си гарантира победата.

Нюланд отрази с една ръка други удари на Винисиус и Федерико Валверде, а Реал завърши с 65% от притежанието на топката и с 16 изстрела към вратата на Севиля.

"Всичко, което виждате на терена, отнема много тренировки всеки ден. Упражнявам тези удари с часове и часове ежедневно, тъй като във футбола трябва да се стреля при всеки възможен момент. Днес го направих и топката влезе", каза Модрич за DAZN.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Меси Резервата преди 2 месеца
Меси Дузпата е Пенсионер.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо обиждате този велик футболист?
5
0
 
8
 
! Отговори
хехе преди 2 месеца
..де и ние да имахме такива "пенсионери" !
4
0
 
9
 
! Отговори
от БАН преди 2 месеца
Гаси несретния "автор". Тоя пенсионер ако го хване ще бие нашия Ганювец нс бягане, вдигане, секс, ядене, ритане, на каквото се сетиш, да не говорим, че не бачка като цървуля написал тоз *** за 5 лв на статия. Няма оправия от българското Гани, все по *** като *** става.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя пенсионер може да донесе и евротиталата на Хърватия тази година.А вие ще чакате лъвовете да станат играчи и да бият Люксембург!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Автора като играе финал и полуфинал на две последователни световни и е основния играч в състава, и когато спечели няколко шампионски титли, и златна топка може да го нарича както си иска. Дотогава този човек е икона за Хърватия и за Реал
1
0
 
18
 
! Отговори
Дидо преди 2 месеца
Що за малоумно и неуважително заглавие?! На който и отбор да е фен авторът, Модрич е икона за футбола, както бяха Шави, Иниеста и много други. Да го наречеш пенсионер, при положение, че скрива топката на 38 години на 95% от противниковите играчи и набедени звезди е изключително малоумно!