Завръщането на Надал се отлага, не е готов

Той ще се оттегли от турнира в Индиън Уелс
7 мар 2024 12:37, Стела Стоянова
4
Завръщането на Надал се отлага, не е готов
Снимка БГНЕС, архив

Завръщането на Рафаел Надал се отлага. Матадора взе решение да се оттегли от участието си на Мастърс турнира в Индиън Уелс.

Испанецът трябваше да премери сили с Милош Раонич в първия кръг на надпреварата, а сега мястото му ще бъде заето от "щастлив губещ".

Преди броени дни Рафа и Карлос Алкарас спретнаха двучасово шоу в Лас Вегас, но сега 37-годишният испанец обясни, че все още не се чувства готов да играе на най-високото ниво.

"С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир. Всички знаят колко обичам да играя в Индиън Уелс. Това беше и една от причините да пристигна много рано, за да тренирам и да се опитам да се подготвя по най-добрия начин...Работих усилено, но считам, че не съм готов да играя на най-високо ниво на толкова важен турнир. Решението не е лесно, даже е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че турнирът ще има голям успех", написа Надал в социалните мрежи.

Така единственият турнир за Надал от началото на сезона си остава този в Бризбън, където записа две победи преди да загуби на четвъртфинал от Джордан Томпсън. В този мач той получи нова травма, заради която се оттегли от Aустрелиън Оупън.

Наскоро той каза, че формата му в Индиън Уелс няма да е от значение, като фокусът остава върху участието му в сезона на клей. Надал не бе планирал да играе в Маями, така че оттук насетне ще концентрира усилията си, за да може да бъде готов за турнирите на червено, като евентуално първият, на който можем да се появи, е Мастърсът в Монте Карло, който стартира на 7 април. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още миналата година казах че Надал няма да се върне на корта само дето той не го знае. Ако изобщо излезе да играе тази година ще загуби катастрофално и това ще му подскаже че е време за бенефис..
3
2
 
2
 
! Отговори
Ваксината преди 1 месец
Атакувам най-слабите места и спирам развитието! Иначе млаумните ми се кефят яко, да живей евроалтанизма....
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е да е защитен от ковид
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откакто се се сиропира тръгна надолу : все е контузен, все не е готов