Левски би Славия в здраво столично дерби

Двата отбора си поделиха по едно полувреме
Обновена: 29 мар 2024 21:08 | 29 мар 2024 21:03, Александър Попов
7
Левски би Славия в здраво столично дерби
Снимка: Lap.bg

Рикардиньо вкара гол с мощен шут от разстояние през първото полувреме, а с гол в добавеното време на Марин Петков Левски надви с 2:0 Славия в столичното дерби от 26-ия кръг на българската футболна efbet Лига. Така "сините" се бетонираха на четвърто място в класирането и не могат да бъдат изместени от Локомотив (Пловдив), който изостава с четири точки.

Двата отбора си размениха по едно полувреме. През първата част Левски тотално доминираше, а през втората чистите положения бяха пред Пламен Андреев.

Левски създаде първите положения в мача, като още на старта Светослав Вуцов отрази удар по земята на Патрик-Габриел Галчев и един на Евертон, който изпрати топката под напречната греда. Славия пък отговори с опасни шутове на Владимир Николов и Чунг До, които също не доведоха до голове.

"Сините" поведоха в 38-та минута. Карлос Охене получи топката в центъра, преодоля двама и подаде на Патрик Мислович, който продължи към Рикардиньо. Бразилецът си поведе топката с първото докосване и с второто изпрати неспасяем изстрел от около 20 метра.

В края на полувремето главният съдия Радослав Гидженов даде и дузпа за Левски за нарушение на Венцислав Керчев срещу Рикардиньо, но неговото решение бе отменено заради засада на бразилеца по-рано в атаката.

Славия започна по-активно втората част и "белите" стигнаха до две сходни положения. Емил Стоев и Владимир Николов се откъснаха по дясното крило в последователни атаки, но и двамата стреляха встрани от гредата. В 56-ата минута отбито центриране на Кристиан Димитров изпрати топката в краката на Тони Тасев, чийто шут обаче мина на сантиметри покрай вратата.

Славия бе най-близо до гол в 78-та минута. "Белите" получиха пряк свободен удар по лявото крило и вместо да центрира, Тони Тасев реши изненадващо да стреля в близкия ъгъл. Той бе точен, но Пламен Андреев спаси много трудно. Още в следващата атака пък Мартин Сораков изпрати шут покрай страничната греда след извеждащ пас на Исак Соле.

Славия надигра Левски през второто полувреме и натика домакините си в собственото им поле, но "белите" така и не успяха да изравнят, въпреки че създадоха повече от достатъчно положения. Левски пък се възползва от една от малкото си ситуации и Джавад Ел Джемили подаде на напълно свободния Марин Петков, а нападателят на "сините" се разписа за крайното 2:0 в четвъртата минута на добавеното време.

Така Славия остана на 11-о място в класирането с 29 точки и равенство с десетия Берое.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЛевскиСлавия
Още от Спорт
Арда и Крумовград не се победиха в дербито на Родопите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
чупили топката цел мач, играли до гол, "здраво дерби"
5
1
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 4 седмици
Гонзовци изиграха сценария да спасим банкрутирал отбор,а къде е НАП 32 млн.задължения,помня че едни други само зо 8 млн. се озоваха в В Група,и кой въобще гледа тази пародия.
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Светослав страж Вили Вуцов направи доста добър мач. Особено в началото на мача неговите изяви бяха ключови за Славия.
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
леWCки е най-неприятният отбор в България. Наред с феновете.
2
2
 
5
 
! Отговори
Ван Дер Хейден преди 4 седмици
Цялата А група е тото. АРДА В 2 поредни срещи с Ботев Пд има обръщалка с коеф.28...(0:1 / 2:1). Мафия #1
1
3
 
9
 
! Отговори
HAHAH преди 4 седмици
Какво дерби между Лесни и Слабия, не се излагайте...