Хайденхайм с обрат срещу Байерн, Леверкузен с нова победа

Шампионите допуснаха обрат от 2:0 до 2:3
0
Хайденхайм с обрат срещу Байерн, Леверкузен с нова победа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отборът на Байер Леверкузен записа нова победа в Бундеслигата, надигравайки с 1:0 като гост Унион Берлин в двубой от 28-ия кръг на първенството, а шампионът Байерн Мюнхен загуби нови точки след поражение с 2:3 при гостуването си на Хайденхайм.

Байер събра 76 точки на върха във временното класиране и си гарантира участие в Шампионската лига догодина, докато Унион Берлин е 12-и с 29 точки в актива си. Победният гол за състава от Леверкузен бе дело на Флориан Вирц от дузпа в осмата минута на добавеното време на първата част, а Унион игра с човек по-малко цяло второ полувреме заради червения картон на Робин Госенс.

Алехандро Грималдо можеше да донесе преднина на гостите в 11-ата минута, но не успя да преодолее вратаря на Унион Берлин. Пак Грималдо пропусна възможност за Байер Леверкузен в 28-ата минута, а в 36-ата Кристофър Тримел подаде към Робин Госенс в атака за домакините, но той стреля вляво от вратата на лидера в Бундеслигата.

Унион Берлин остана с човек по-малко в третата минута на добавеното време на първото полувреме след втори жълт и съответно червен картон за Робин Госенс. Минута по-късно Одилон Косуну вкара топката във вратата на домакините, но след преразглеждане със системата за видеоарбитраж-ВАР попадението не бе зачетено заради засада. След използване на ВАР обаче в седмата минута на продължението на първата част гостите получиха правото да изпълнят дузпа след като реферът преразгледа ситуация в наказателното поле по-рано в мача. Флориан Вирц бе точен при изпълнението и Байер Леверкузен поведе с 1:0 в осмата минута на добавеното време на първата част, а това бе и единственото попадение в мача.

Байерн Мюнхен допусна обрат от 2:0 до 2:3 при гостуването си на Хайденхайм в друга среща от 28-ия кръг на Бундеслигата. За Байерн, който остава на второ място в подреждането с 60 точки, поражението е второ поредно в шампионата. Хайденхайм се намира на 10-а позиция с 33 точки към момента.

Хари Кейн и Серж Гнабри се разписаха за гранда от Мюнхен, съответно в 38-ата и 45-ата минута, но в рамките на минута – в 50-ата и 51-ата домакините изравниха. Кевин Сеса намали на 1:2, възползвайки се от отличен пас към него, а минута по-късно Тим Клайндийнст изравни с чудесен изстрел за 2:2. Пак Клайндийнст реализира за 3:2, носейки победата за Хайденхайм в 79-ата минута на двубоя.

Отборът на РБ Лайпциг спечели гостуването си на Фрайбург с 4:1 и се върна на четвъртото място във временното класиране с 53 точки, колкото има и петият Борусия Дортмунд, но с мач по-малко. Фрайбург е осми с 36 точки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: байерн
Още от Спорт
Карлос Насар спечели Световната купа в Тайланд
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари