Владимир Вълев – Питбула преди бенефиса си на SENSHI: Пак бих изминал същия път

В политиката не успях да постигна това, което исках, признава шампионът
13 апр 2024 16:10, Красимир Ангелов
5
Владимир Вълев – Питбула преди бенефиса си на SENSHI: Пак бих изминал същия път

Пътят на една легенда на кикбокса у нас ще приключи следващата събота на сцената на SENSHI 21. Владимир Вълев – Питбула ще сложи ръкавиците за последен път, след което официално слиза от състезателната сцена, за да се фокусира изцяло върху треньорската кариера.

Валев, който е световен шампион в бойните спортове и в същото време бивш депутат, гостува в "Нищо лично"  по Нова телевизия за да разкаже за своята кариера и политиката.

"Удоволствие е, че след толкова години се завръщам. И то се завръщам на една много голяма сцена, на нещо, което съм искал много отдавна да играя в България. Пред родна публика да играеш на такова ниво е нещо страхотно. В момента SENSHI e световна марка. И то пред родна публика във Варна", споделя Вълев.

39-годишният Вълев ще се бие с Карлос Гарсия в главното събитие на предстоящата гала във варненската зала "Конгресна".

"Може би трябваше да се пенсионирам досега, но тогава когато трябваше да играя на Сенши, Сенши го нямаше. Затова сега е моментът", споделя с усмивка шампионът.

Той признава, че на прага на своята 40-та годишнина болките от стари контузии вече се обаждат, но ако има възможност да се върне назад, той отново би избрал същия път. Вълев обаче признава, че въпреки че е в свят на мъжки момчета, предателства в живота му досега не са липсвали.

Кариерата на „Питбула“ датира от 1996 г., когато прави първите си стъпки в бойните изкуства. В последствие записва над 300 мача на аматьорско и професионално ниво, като при профитата има само 5 поражения в 54 срещи.

От 2016 г. е треньор във Варна, където под зоркия му поглед се развиват някои от най-големите родни таланти в кикбокса.

Сред отличията му на бойната сцена личат титлата на WAKO от 2013 г., шампионският пояс на WAKO PRO от 2016 г., признанието за Боец №1 в света в K-1 за 2013 г. и световната титла по тай-бокс от 2013 г.

"Относно политиката не успях да постигна това, което исках – промени за спорта. Не срещах разбиране. Беше ми и трудно да съм далеч от семейството ми. Пътувах всеки уикенд при жена ми и детето", сподели Вълев. Той коментира и политическата криза, в която се намира България.

"Преди имаше някакво разбирателство и нормален диалог между партиите. Сега не виждаме такова нещо", каза още световният шампион

Противникът на Владимир Вълев в последния му мач е испанец със солиден опит зад своя-собствен гръб. 33-годишният Гарсия е национален шампион в стил K-1 от 2017 г., вице-национален шампион по муай-тай от 2016 г. и вице-световен шампион в стил K-1 от 2015 г.

Битката им ще бъде черешката върху тортата на SENSHI 21. Галата ще се състои на 20 април в морската ни столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Легенди, Питбули... Смех в залата. Толкова шум за един назобен бияч?! Освен това обикновено такива като него са част от криминалния контингент, тъй че спестете си хвалебствията
4
0
 
1
 
! Отговори
Призрачен ездач преди 2 седмици
До Ристю-Не се чуди повече,а веднага яхвай мотора и се пази само от светкавици.
3
0
 
1
 
! Отговори
Ристю МаТОРИСТЮ преди 2 седмици
Е,бийте се,аз не се бия,не можеш да налигаш на бой на всеки не мислиш ли.
2
4
 
5
 
! Отговори
мда преди 2 седмици
децата ви са агресивни ? ето я причината
1
1
 
3
 
! Отговори
МУТРИ, РЕКЕТ, МАФИЯ преди 2 седмици
ЗАЩОТО НЕ СИ РАБОТИЛ В МВР. ИНАЧЕ В ПОЛИТИКАТА ЩЕШЕ ДА ПОСТИГНЕШ ВСИЧКО ЗА КОЕТО СИ МЕЧТАЛ... КОЕТО НЕ Е ТРУДНО ДА СЕ СЕТИ ЧОВЕК КАКВО Е...