Джокович напсува фен на сръбски, дублира и на английски

Циципас и Руне на финала в Монте Карло
14 апр 2024 08:55, Петър Бойчев
24
Джокович напсува фен на сръбски, дублира и на английски
Снимка БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович изненадващо отпадна в полуфиналите на "Мастърс" турнира в Монте Карло. Сърбинът отстъпи с 4:6, 6:1 и 4:6 на Каспер Рууд, който продължава към финала след първата си победа над водач в севтовната ранглиста.

Норвежецът за едва втори път в кариерата си ще играе финал на турнир от подобен ранг, а до момента не е печелили надпревара, която да е с по-висок ранкинг от АТР 250.

Сръбската легенда не сдържа нервите си в третия сет, когато напсува фен на трибуните, като за да е сигурен, че ще го разбере, стори това както на английски, така и на сръбски.

Иначе след като си размениха по един сет, в третата част Рууд поведе с 3:0, но Джокера показа характера си и изравни до 4:4, но допусна нов пробив, който предреши изхода от мача.

Съперник на Рууд във финала ще бъде Стефанос Циципас, който ще преследва трета титла в този турнир. Гръцката звезда победи Яник Синер след 6:4, 3:6 и 6:4. Италианецът, който бе №2 в основната схема, на два пъти имаше нужда от физиотерапевт и видимо не бе в оптимална физическа форма.

От следващата седмица Циципас ще се завърне в Топ 10 на световната ранглиста, след като до момента бе №12 в подреждането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Ококорович преди 2 седмици
Синер пенсионира Джокович.
21
0
 
1
 
! Отговори
Ноле е симулант преди 2 седмици
Джокович няма да види титла.
20
2
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Най-добрите тенисисти на всички времена ще си останат Бьорн Борг и Джон Макенроу. Тези сегашните са едни анаболисти, дето още медицината не ги е хванала какво взимат
19
0
 
6
 
! Отговори
XA XA XA преди 2 седмици
Балканският ген се обажда...
18
2
 
4
 
! Отговори
Истината е... преди 2 седмици
Ще трябва да свиква - кариерата му премина зенита си.
17
2
 
9
 
! Отговори
Джо преди 2 седмици
Джокер, може да си номер едно като резултати, но по класа винаги ще отстъпваш на Федерер и Надал. Балканското може ние българите да го ценим, щото сме една порода, ама вета обича класните личности, без селски прояви особено в този аристократичен спорт. Не го харесвам точно заради тази черта на балканската му душица и се прекланям пред вече пенсионираните, но все още обичани Родър и Рафа, това е положението.
16
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Световният номер едно трябва да е сдържан,а Джокович не е,личи си,че е с Балкански манталитет.Да сте чули някога Федерер или Надал да псуват зрители?
15
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Колкото и да псува,пенсията наближава.Все по-често ще отпада.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Уау, каква новина. Пешо неострото сигурно се е noдмокpил, докато я е писал
13
2
 
6
 
! Отговори
Ами щом е тъй преди 2 седмици
пТичка му материанa на Джокович тогава!
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До по същество - Вярно е, че мастърсите последните няколко години ги ползва като трамплини за главните му цели. Един спортист винаги си прави плана за пика на формата спрямо сезона. В тенисът е по-трудно, защото трябва да имаш 4 пика на различни повърхности и локации, а тази година 5 (и половина с финала). Покемони като Ципас, Руне, Рууд, Синер и т.н. гледат на мастърсите като мана небесна. Джокович играе в друга лига. Това че понякога пада надали го притеснява, той се калибрира и подготвя.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има хора от публиката, които не са на ясно какъв спорт са отишли да гледат. Преди години, особено на големите турнири подобни индивиди учтиво ги приканваха да напуснат.
10
0
 
10
 
! Отговори
Ученолюбив преди 2 седмици
Напишете де как е на Сръбски. На английски всички знаем как е.
9
5
 
10
 
! Отговори
По същество преди 2 седмици
До хх: ще си тръгне като най-великите тенисист в историята. Реално се вижда, че набира форма. Най-добрият му резултат в Монте Карло от 2016, и беше на крачка да спечели мача 14 срещу 13 гейма в полза на Джокович. Просто той си го каза - тази година приоритетът му е Олимпиадата, и покрай нея ако падне някой голям шлем. Мастърсите 1000 са му тренировъчни. Съмнявам се да го виждаме да играе колкото младоците, но според мен ако един играч е показал дисциплина и характер, това е Джокера. Може и до 40
8
3
 
13
 
! Отговори
хх преди 2 седмици
Възрастта не прощава никому. Великия Федерер си отиде достойно, но той винаги е бил джентълмен. Надал също си тръгва, контузиите няма да спрат на тази възраст, но той също ще си отиде достойно. А що се отнася до Джокович, как ще си тръгне ще видим.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на български?
6
2
 
17
 
! Отговори
Е,хе преди 2 седмици
Късно живее Джоко! И в псувните сме преди тях! Още преди 20 -тина години бай *** (Тодор Батков) ,след четвъртфинала м/у Левски и Шалке яко напопържи съдията,нещо от сорта"този британски хомосексуалист развали мача"! Първо на български и после на нещо като английски.
5
5
 
34
 
! Отговори
bl преди 2 седмици
Това е истински джентълмен! За да няма неразбиране е предоставил и дублаж. Въпреки че ако успее на преведе правилно вдъхновена сръбска псувня на друг език, той не е за титла на Мастърс, а по скоро за Нобелова награда по литература!
4
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гнусен фен на кремълските убийци. Голям кеф, че го изтупаха като маче у дирек!
3
27
 
31
 
! Отговори
Селяндур преди 2 седмици
Противен сръбски ***. Радвам се, че отпадна. Браво на Рууд!