Ќаставникът на ’ървати€ недоволства от добавеното време с »тали€

"»грахме почти три часа", недoволства «латко ƒалич
ќбновена: 25 юни 2024 10:43 | 25 юни 2024 10:29,  расимир јнгелов
19
Ќаставникът на ’ървати€ недоволства от добавеното време с »тали€
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

—тарши треньорът на национални€ отбор на ’ървати€ «латко ƒалич бе недоволен от това колко много време бе добавено в кра€ на двубо€ срещу еврошампиона »тали€, завършил при равенство 1:1 в група "¬" на ≈вропейското първенство по футбол. √лавни€т съди€ назначи 8 минути продължение, като точно в осмата минута »тали€ изравни, за да изхвърли хърватите от турнира.

"Ќе може да имаш осем минути добавено време след този мач. “ова е безсмислено", за€ви ƒалич, цитиран от агенци€ "–ойтерс".

"Ќ€маше толкова много прекъсвани€ в играта или толкова много фаулове, които да оправда€т това. Ќе искам да вдигам шум, но мисл€, че ’ървати€ тр€бва да бъде призната и уважавана. »грахме почти три часа", добави хърватски€т селекционер.

“имът на »тали€ се нуждаеше от точка, за да продължи напред, докато футболистите на ’ървати€ - от победа, за да останат в турнира, като сега шансовете и за продължаване напред са съвсем минимални.

ƒалич обаче вече в€рва, че неговата страна е аут от турнира.

"— јлбани€ допуснахме гол в последната минута, днес също в последната минута. ћога само да поздрав€ момчетата за борбата, желанието и саможертвата, ко€то показаха. Ќо ето, това не е наши€т турнир", каза той.

"’ървати€ се представи добре, особено през първото полувреме. Ќе допуснахме гол, това не усп€хме да направим срещу »спани€ и јлбани€. ћога само да поздрав€ момчетата за страхотната битка. Ќо пропуснахме общо две дузпи, допуснахме два гола в добавеното време, това е. “еори€ за продължаване? ≈, не можем да повли€ем на това. ƒържахме ситуаци€та в наши ръце. Ѕлагодар€ на хората, които ни подкреп€ха. —ъжал€вам за т€х, най-вече съм разочарован от това", завърши «латко ƒалич.

ќще новини от ≈вро 2024 четете в Gol.bg

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


19
ќще от —порт
— гол в 98-ата минута »тали€ оцел€ на ≈вро 2024
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
15
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ози ћодрич е пълна карикатура и във футболно и във външно излъчване, ако не знаех че е футболист, бих си помислил че е сл€зъл от сцената на —атирични€.
14
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
Ќ€ма оправдание за пенсионерите от ’ърватска. “ози им отбор е изп€та песен още от световното във ‘ранци€ 2018. —ъвсем отделна тема е, че заради могото мотане и бавене започнаха да дават повее допълнително време, така че да има около 90мин игра. јко не тр€бва да стане като баскетбола - свирне ли съд€та - спира и часовника.
13
8
 
0
 
! ќтговори
Tенгри кан преди 3 седмици
’ърватите заслужено спечелиха срещата;))) Ќавремето, повече от 3 минути добавено време не се допускаше, сега 10-15 минути са нищо, т.е. това е едно ц€ло продължение, при положение, че мача е 90 минути! јко 90 минути си спал и губиш, ти губиш и толкова!  акво е това, по едно полувреме, продължени€? Ќаправеное, за да се бутат по-заможните отбори, напред като спагетите от »тали€. ∆алки спагетари!
12
6
 
0
 
! ќтговори
ћари€н преди 3 седмици
¬ие първо си класирайте отборчето и тогава ми коментирайте хърватите.
11
3
 
17
 
! ќтговори
ќбективен преди 3 седмици
“ези хърватчета нещо твърде насериозно се взеха последно време и си въобразиха, че са велик отбор. ƒобро утро, «агреб!
10
11
 
5
 
! ќтговори
ƒико —ашев преди 3 седмици
—лед изравнителни€т гол, съди€та веднага свири край на мача. Ќе даде шанс на хърватите дори една атака да направ€т, €вно страхът е бил доста гол€м. ј се загуби време след отбел€зването на гола, до изпълнението на центъра. Ѕавеното на играта си е било редовен номер. —тоичков навремето как бавеше, кл€каше и започваше да си връзва обувките и тн...
9
2
 
6
 
! ќтговори
MaйMyнaтa преди 3 седмици
ƒо 9....» 2минути да беше дал, щеше да има гол у втората минута
8
12
 
7
 
! ќтговори
Ѕеновска пипа преди 3 седмици
Ѕро€т на добавените минути не се определ€ от това колко прекъсвани€ е имало или колко са били фаловете. ќпредел€ се от това кой е отборът, за когото резултатът е неблагопри€тен и има нужда от време да вкара гол. јко срещу ’ърватска играеше н€кой друг отбор, не от фаворитите, то продължението щеше да е 2-3 мин.
7
6
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
ѕри смените се влачеха, прегръщаха, бавеха топки, уфл€нквахте се и най накра€ изревахте. јко не се б€хте бавили толкова н€маче да има 98 минута. Ѕаси тарикатите. ѕодкреп€м всички балкански отбори без хърватска
6
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ова европейско е реклама на бира.
5
4
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“о не може посто€нно късмета да е на тво€ страна! ¬ –уси€ като станаха вицешампиони- на два пъти с дузпи се измъкваха! —ега, като са си мислили, че след 90-та минута мача е приключил- съди€та виновен, че дал по-гол€мо продължение! јйде път€ и към дома, са си *** раните!
4
3
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
÷ели€т турнир играхте 10 човека с този ћодрич.
3
1
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
«а јлбани€ и там ли е виновен съди€та. јко беха били јлбани€ сега и реми с »тали€ им стига. »зфищат и накра€ не могат да тичат. “р€бваше и да фауират итал€нете преди наказателното. ¬ратара също излезна и не можа да фане топката.
2
10
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
—лаба ’ървати€. ћного слаба. »тали€ е един от най-хитрите отбори. ≈двам излиза от груповата фаза и хоп- шампион. ѕри ’ървати€ си пролича робски€т балкански манталитет. Ќищо ново.
1
6
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
¬ кра€ на мача Ќа пенсиите от ’ървати€ не им стигна въздуха.