Отменено е бедственото положение в Софийска област

Продължава работата за преодоляване на последствията от наводненията
10 авг 2005 14:25,
Отменено е бедственото положение в Софийска област
Нови Искър, снимка: Булфото
Отменено е бедственото положение в Софийска област, съобщи пресслужбата на областната администрация. Решението е взето днес на заседание на Областния съвет по сигурност и управление при кризи под ръководството на областния управител на Софийска област инж. Александър Григоров.

Продължава работата за преодоляване на последствията от наводненията.

Пътищата от републиканската пътна мрежа в Софийска област са проходими. Има достъп до всички населени места, съобщават още от областната администрация. Продължават ремонтните дейности по водопроводните и енергийни системи. Без ток са три населени места - селата Каменица, община Мирково, с. Владо Тричков, община Своге и с. Голяма Раковица, община Елин Пелин.

Снощи в 22 часа е пусната водата за гр. Своге, в момента екипите на ВиК работят за възстановяване на водоподаването на с. Реброво. Селото е без вода, тъй като са скъсани мостове, по които е минавал водопроводът. Отстранява се повреда на водопровод в град Ихтиман, откъдето се захранват и селата Стамболово, Живково и Черньово. В следобедните часове ще бъде пусната водата там.

Проблем с водата има и в селата Огняново и Голяма Раковица /община Елин Пелин/, където пороите са отнесли 300 метра от пътя. В община Горна Малина без вода са жителите на с. Чеканчево, където е залята помпената станция.

От ХЕИ-София област са разпратени предписания до общините какви мерки да се вземат за предотвратяване на зарази, както и до болниците за извършване на ранно диагностициране на възможни заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание