Пътищата в страната са сухи, има активизирани крайпътни свлачища

Няма ограничения по автомагистрала "Тракия". По автомагистрала "Хемус" е възстановено движението от столицата до Ботевград и обратно
14 авг 2005 10:34,
Пътищата в страната са сухи с изключение на участъците, засегнати от наводненията, информират от направление "Пътна полиция" към дирекцията на Националната служба "Полиция" (ДНСП).

Има активизирани крайпътни свлачища; съществува опасност от свличане на земна маса и от падащи камъни върху пътното платно, предупреждават от "Пътна полиция". Тези участъци са сигнализирани с пътни знаци и скоростта в тях е ограничена.

Няма ограничения по автомагистрала "Тракия". По автомагистрала "Хемус" е възстановено движението от столицата до Ботевград и обратно. Край тунел "Ечемишка", в района на свлачище, има участък с двупосочно движение в едното платно; а между 38-ми и 44-ти км - още два участъка, където изпреварването е забранено и скоростта е ограничена. Затворено е платното по посока София от 25-ти до 22-ри км заради ремонт. Движещите се към София се отклоняват по стария път през Витиня.

Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили по пътя Нови хан-гара Елин Пелин-град Елин Пелин. Движението от София за Елин Пелин става по обходен маршрут през Григорево.

Затворен е участък от северния околовръстен път на София - от разклона за Гниляне до разклона за Нови Искър.

"Кремиковско шосе" е затворено в участъка от околовръстния път до с.Челопечене. Обходният маршрут до комбината "Кремиковци" е през селата Яна, Бухово и Сеславци. Затворен е пътят Белово-Ветрен; обходният маршрут е: град Септември-пътят за Ветрен-с.Аканджиево-с. Мененкьово.

Пътят Разлог-Белица-Якоруда-Велинград е проходим само за леки и товарни автомобили до 10 тона.

В Плевенска област поради ремонт е затворен пътят Червен бряг-Чомаковци и Горник-Сухаче. Има сигнализиран обходен маршрут.

В Смолянска област по направлението Асеновград-Чепеларе-Смолян - в участъка Чепеларе-Проглед - заради свлачище не могат да преминават товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Те могат да ползват следните обходни маршрути: Пловдив-Кърджали-Смолян; Пловдив- Лъки-Рожен-Смолян.

На пътя Смолян-Стойките-Широка лъка-Девин движението е затруднено в два участъка при Широка лъка, където платното е пропаднало (направени са временни насипи).

На пътя Проглед-Пампорово-Стойките има свличания на 11 места, които са сигнализирани.

В Бургаска област е отворен пътят Езерово-Братово.

Възстановено е движението на всички видове превозни средства през ГКПП-Капитан Андреево за Турция и обратно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание