Бургаските летовници охранявани и от водата

Плаващите платформи ще бъдат общо четири на брой и ще са разположени на дълбочина около 2,5 м, успоредно на брега
13 авг 2006 12:36,
Бургаските летовници охранявани и от водата
Снимка: Онтайм
От този уикенд за първи път на българското Черноморие ще има спасителни понтонни постове. Те се намират на Северния и Централния бургаски плаж и са направени по инициатива на Ваклин Стойновски, собственик на фирмата, която стопанисва пясъчната ивица.

Плаващите платформи ще бъдат общо четири на брой и ще са разположени на дълбочина около 2,5 м, успоредно на брега. На всеки понтонен пост ще има по един спасител, освен в случаите, когато вълнението на морето е силно и вълните не позволяват да се стои на платформата.

Идеята за спасители във водата е заимствана от по-големите и развити курорти по света. „Искам бургаският плаж да е най-модерният на нашето Черноморие и бургазлии да се гордеят с него”, каза Стойновски, собственик на компанията „Онтайм”. Преди броени дни от САЩ се завърна шефът на водноспасителната служба на плажа, Николай Иванов, който беше там за обмяна на опит. Той е специализирал по Източното крайбрежие и е участвал в семинар на Американския червен кръст.

Миналата седмица на бургаския Северен плаж бе открита рампа за инвалиди, която също бе построена от фирма „Онтайм”. Първото по рода си съоръжение е в помощ на незрящите и хората с двигателни проблеми. Освен това летуващите в Бургас разполагат с 30% безплатни чадъри на плажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание