След седмица строят мол и във Варна

Общата площ на търговския комплекс ще бъде 65 000 квадратни метра, като чистата търговска площ ще бъде около 25 000 квадратни метра
14 авг 2006 12:55,
Строежът на първият търговски център от типа мол във Варна започва от следващата седмица и ще бъде напълно финансиран от Райфайзенбанк. Това съобщи на пресконференция Красимир Узунов - изпълнителен директор на фирмата инвеститор "Интерсервиз Узунови".

Размерът на инвестицията е над 30 000 000 евро, като проектът се очаква да бъде завършен до ноември 2007г.

Общата площ на търговския комплекс ще бъде 65 000 квадратни метра, като чистата търговска площ ще бъде около 25 000 квадратни метра. Ще бъде изграден паркинг със 700 места, а в центъра ще бъдат разположени 6 кинозали с общо 1300 места.

Сградата е проектирана от архитект Джон Евънс от английската фирма "Чамптън Тейлър", с опит в при изграждането на подобни центрове в Европа.

Новият търговски център ще бъде разположен на ъгъла на булевардите "Христо Смирненски" и "Владислав Варненчик" във Варна. До днес е проявен интерес за наемане на цялата търговска площв 5-етажния комплекс.

Наемните цени са близки до тези в Мол София, но много по-ниски от тези на централните улици на Варна, каза изпълнителният директор на компанията консултант "Фортън интернешънъл" Валери Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание