Плевен разкрива „магията на миналото“. През нощта

Под мотото "Нашата България" ще бъдат представени последователно девет спектакъла с над 200 изпълнители
12 май 2007 11:54,

Уникален нощен спектакъл ще се състои от 18.00 до 24.00 часа днес в Регионалния исторически музей в Плевен. Той е част от европейска инициатива, организирана по идея на министерството на културата на Франция.

Под мотото "Нашата България" ще бъдат представени последователно девет спектакъла с над 200 изпълнители на възраст от 3 до 77 години. Участват деца от детски градини, ученици, професионални артисти и музиканти, съобщи за БТА директорът на музея проф. Михаил Грънчаров.

Акцентът е в 21.30 в музейния парк, когато започва музикално-танцовата композиция "Магията на миналото", създадена по сюжети от живота на велики български владетели от Средновековието. Артистите ще бъдат в костюми от киноцентъра, създадени за най-известните и обичани български исторически филми, с които са били пред камерите легендарни филмови артисти. 

В 23.00 ч. ще бъдат открити нови музейни витрини с непоказвани досега уникати. Входът е безплатен.

Първата част от програмата - между 18.00 до 20.30 часа, е наречена "Децата представят". За първи път пред публика ще бъдат показани 3000 глинени войници от армията на Наполеон от частна колекция. 10 ученици от Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" ще изпълнят концерт на рояла на българската оперна певица Катя Попова. "Историята върху камък" е колекция на деца от школа "Колорит", спечелили отличия за Плевен от десетки международни конкурси. Режисурата на необичайния спектакъл е на Георги Ангелов.

Предишното издание на "Нощ в музея" в Плевен през 2005 година бе посетено от повече от 3000 души. Тази вечер се очакват повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание