Президентско merci за Забърдо

Френският президент Никола Саркози благодари на нашето Забърдо за поканата за Св. Валентин
24 фев 2008 10:27,
2
Президентско merci за Забърдо
Саркози поблагодари на Забърдо, но няма да дойде с Карла. Снимка: БГНЕС

Френският президент Никола Саркози благодари искрено за поканата да посети с. Забърдо, но е възпрепятстван сега да го направи.

Кметът на селото Валентин Черпоков съобщи, че Саркози изразил благодарностите си чрез френския посланик в София Етиен дьо Понсен.

Българското село Забърдо покани френския президент Никола Саркози и неговата нова съпруга италианският модел Карла Бурни за деня на влюбените Свети Валентин.

Според местните хора посещението на Свети Валентин в Забърдо щяло "да сплоти още повече Карла Бруни и Никола Саркози".

Саркози, който се раздели официално през месец септември миналата година със Сесилия Саркози, се ожени за Карла Бруни в началото на февруари.

Церемонията се състоя в една от залите на президентския Елисейски дворец. Местните власти съобщиха, че е възможно бракът да не бъде признат, защото кметът на района няма право да провежда церемония извън сградата на общината.

Бруни и Саркози за първи път започнаха да се появяват заедно на публични места в началото декември, а за коледните и новогодишните празници двамата бяха заедно в Египет и Йордания.

Забърдо се прослави с емблематичната дървена въртележка, на която векове наред младите са се залюбвали и създавали здрави семейства. Местните хора претендират, че дървената въртележка е предшественик на Виенското колело.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
mi da, predshestvenik e, i zabardo e predshestvenik na viena