Масларова ще топли пенсионерите с пари

Социалната министърка предлага занапред енергийните помощи да са пари, а не както беше досега - дърва и въглища
4 апр 2008 14:21,
10
Масларова ще топли пенсионерите с пари
През зимните месеци пък Масларова ще нахлузи тирлици. Снимка: Булфото

Социалният министър Емилия Масларова поиска подкрепа от парламента за предложението си през отоплителния сезон 2008 г. - 2009 г. енергийните помощи за хората в пенсионна възраст да се предоставят като пари, а не под формата на въглища и ваучери за дърва.

Според нея по този начин пенсионерите ще знаят каква сума ще имат през отоплителния сезон, а хората сами ще могат да изберат кой да им ги достави.

По думите й размерът на средствата ще бъде съобразен с цените на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

От 17 май миналата година са подадени 266 862 молби за енергийни помощи за отопление с твърди горива за сезон 2007г. - 2008г., от които отказаните са 43 000.

За настоящия отоплителен сезон подадените молби за отопление с твърдо гориво са с 93 945 по-малко спрямо предходния отоплителен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
norm преди 16 години
Най-после пенсионерите ще имат избор:могат вече да студуват,но да ядат няколко кофички кисело мляко в повече.По този начин крадливото правителство може да спести някои и друг процент увеличение на пенсиите и вложи парите в "инфраструктурни проекти"
8
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 16 години
майка й да е.а на тая долна крава, крадлива ***, която се храни с кръвта на дечицата от домовете, заедно с наглия си съпруг
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ЖИЗНЕРАДОСТНАТА НИ И ВИНАГИ УСМИХНАТА , СУПЕР ИЗИСКАНА И ЕЛЕГАНТНА ,МИНИСТЪРКА, КОЯТО РАМО ДО РАМО С ПРАВИТЕЛСВОНО НИ НЕУМОРНО РАБОТИ ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА
6
0
 
0
 
! Отговори
mapua преди 16 години
Тая е толкова противна и долна жена. Май само тя си вярва. Няма ли кой да ги избие тия в параламента и министерствата? Защо сме толкова прости та ги търпим?
5
0
 
0
 
! Отговори
петърчо и мими преди 16 години
Няма ли най-накрая да престанете да ни плашите нас децата с фотографиите на тая самодоволна лоена топка. То бива хорър лелки, бива, ама вашто прехвърля всеккви норми на естетическата журналистическа етика.
4
0
 
0
 
! Отговори
Томов преди 16 години
Като се вдигат цените всяка година, много по-добре ще е манистерството да дава пари, вместо дърва и въглища. Така реално ще бъдат прецакани ползвателите на тези помощи. ЗАщото ако са получавали дърва на цена примерно 100 лв на кубик, като им дадат пари 100 лв и цените на дървата се вдигнат за 120 лв на кубик, ще гризнат хората дървото. Нещастници. Много тънки сметки си правят как да прекарват хората и тези, които са най-зле. егати и социалното правителство, егати и социалния цирк.
3
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Много е лесно някой да ти е виновен за всичко.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
На тази г-жа искам да и пожелая,да има същата съдба като на пенсионерите ,да спи на вратата на "Социални грижи" и да се моли!
1
0
 
0
 
! Отговори
Pensioner преди 16 години
Tova e nai-otvratitelnata Jena v Bulgaria!!! Ima naglosta da se naricha Socialistka i da e Socialen minister !!!! Gorkite pensioneri dano da sa proglednali i NIKOGA DA NE PUSKAT CHERVENA BULETINA VECHE!!!!BIAGAITE DALECH OT BSP HORAAAAAAAAAAAAA!!!!