Мормони нахлуха в православен храм в Бургас

Мормоните раздавали брошури и приканвали православните да последват тяхната вяра
5 юни 2008 19:15,
54
Мормони нахлуха в православен храм в Бургас
Мормоните раздавали брошури в храма. Снимка: Булфото

Група мормони нахлуха в четвъртък сутринта в православния храм “Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас.

Те са искали да проповядват на гражданите по време на литургия за големия християнски празник Спасовден, твърди отец Захарий- дългогодишен свещеник в храма.

Между отец Захарий и групата мормони е възникнал скандал пред очите на десетките посетители. Свещеникът е подал жалба в полицията.

Мормоните раздавали брошури и приканвали православните да последват тяхната вяра.

Двама от присъстващите насила ги извели от църквата, като за малко инцидентът не завършил със саморазправа, съобщиха от Бургаската полиция.

В четвъртък следобед отец Захарий свика и извънредна пресконференция.

“Убеден съм, че това е тяхно умишлено и съзнателно агресивно поведение, което те проявиха в храма за пореден път, като целта им бе създаване на религиозна враждебност и нетърпимост. Мормонските представители официално нарушиха религиозната свобода на православните християни, граждани на Република България, а толерантността на българското Православие е неправилно тълкуванa в публичното пространство като примирение с наглостта на чуждите нетрадиционни религиозни вероизповедания”, твърди отец Захарий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 15 години
Станало е недоразумение. Молмоните са искали да присъстват на службата и изгонването им ще се тълкува от Хелзинкският комитет като дескриминация. Като нищо ще отнемат и лиценза на Бълг. православна църква, подобно на ЦСКА.
12
0
 
0
 
! Отговори
Brigham Young преди 15 години
Ха-ха! Бъркаш, Морони е син на Мормон и мормонски пророк, произхождащ от едно от колената Израилеви, напуснали Юдея и заминали за Америка по волята Божия :)
11
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 15 години
За мен всяка религия е престъпна и насърчава невежството.Детето ми е още малко,но никога няма да го пусна да изучава вероучение и тем подобни глупости.Ще го науча че за да бъде честен и почтен гражданин не му е нужна никаква религия.Няма да му трябва да научи в часа по вероучение че бог бил създал човека от кал,а в следващия час по биология да научи за теорията на еволюцията.
10
0
 
0
 
! Отговори
Митовски преди 15 години
Браво на истинския мъж /комитата/ от ВМРО, мой приятел, който ми се обади, с ритници и шамари ги е извел от храма. Браво и на другия истински българин, защитили за разлика от държавниците, честта и достйнствот на българския род.
9
0
 
0
 
! Отговори
ixmm преди 15 години
морони, не мормони :-)
8
0
 
0
 
! Отговори
Диди преди 15 години
понякога може да имате много фрапиращи грешки, но ви е простено заради това под снимката:"Мормоните приканвали християните да последват тяхната вяра."прави сте, че не са християни, а опасна секта с която в щатите си имат бая проблеми.
7
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 15 години
им ***!да бях там щях да им отвъртя главите... гадната им "църква" се намира на 50 метра от нас ( в Пловдив ) .. боклуциа вие дето пишете глупости по-долу за жените.. . засрамете се.изобщо не е шега това което пише в статията.
6
0
 
0
 
! Отговори
Entusiast преди 15 години
Daite mi nqkolko jenichki i blanka da podpisha, molq!
5
0
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 15 години
Къде са "болен сидеровци" питам аз и отговор не искам, като са яхнали националните идеи или могат само да се пъчат без реално никакво покритие.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Става ми гадно само като си помисля,че съществуват.Гадни сектанти.
3
0
 
0
 
! Отговори
M.Jane преди 15 години
ами ... прости са си,доста при това ;-]
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Знаете ли за американските евангелизатори - мисионери, които покръстват племена в Африка ? Те същите са покръствали насила маите и инките с хилядолетна култура мислейки ги за диваци. За американските мисионери ние сме поредните диваци, които трябва да бъдат покръстени. За тях няма разлика между България и Боливия и ако ги попиташ доста ще се почудят къде точно е Германия. Искат да ни научат на многоженство, на педофилия, на наркотици и ритуални самоубийства (всичко това израз на съвременното американско общество) ... какво се оплаквате ?
1
0
 
0
 
! Отговори
go6o преди 15 години
pi4ove,mi tiq mormoni jiveqt s po nqkolko jeni4ki bre-prosti li sa?