От 30 до 50 лева за гласове в Сандански

Изборите в Сандански приключиха с победа за "Бъдеще за Сандански"
8 юни 2008 10:42,
14
От 30 до 50 лева за гласове в Сандански
Снимка: Булфото

Коалиция "Бъдеще за Сандански" ще разполага с осем мандата в новия общински съвет на града. В тази коалиция участват Радикалдемократическата партия и Народняшката земеделска партия "Никола Петков".

ГЕРБ, ДПС и РЗС са с по 3 мандата в общинския съвет на Сандански, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

По трима членове на местния парламент ще имат коалициите "Напред" и "Отговорност за бъдещето на община Сандански". Коалициите "ССД - ДП" и "Нашият град" ще имат по двама представители в общинския съвет. "Атака" и БСП ще са с по един съветник.

Избирателната активност в общината е 61, 91% от общо 37 760 избиратели. Петима търговци на гласове бяха задържани за 24 часа по време на изборите. Те бяха арестувани по оперативни сигнали, а в тях бяха открити списъци с имена, срещу които са били отбелязани суми от 30 до 50 лв.

Арестуваните са действали в полза на победилата изборната надпревара коалиция "Бъдеще за Сандански". За нея се знае, че е близка до кмета на града Андон Тотев.

Имената на задържаните мъже не се съобщават от полицията. По неофициални данни, сред уличените лица е известен в Сандански бизнесмен от фамилията Малчеви.

От Окръжна прокуратура коментираха, че съгласно член 167 от НК, мъжете купували гласовете на избирателите вчера, ще бъдат наказани с глоба до 5 000 лева и с лишаване от свобода до три години, възможна е и пробация.

За участие във вота вчера бяха регистрирани 22 партии и коалиции и двама независими кандитати - Костадин Бузов и Николай Демикин. Местата в съвета са 29.

До повторния вот се стигна, след като в края на февруари Върховният административен съд потвърди решението на Административния съд в Благоевград, с което изборите на 28 октомври м.г. беше касиран заради нарушения.

Тогава се оказа, че в някои от секциите липваха бюлетини за часове, а на някои места се гласуваше до 4 ч. на следващия ден.

На предишните избори Евророма спечели 10 места, а останалите 19 бяха разпределени между ГЕРБ, Земеделски народен съюз и ВМРО - БНД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
glasovete преди 15 години
Коментар /12/ да всичко което казвате е вярно но си задайте добре въпроса коя е прокурорката във града колко подкупна е тя и защо си е взела отпуска една седмица,кой седи зад гърбът и коя е секретарка и а на секретарката мъжът и кой е ...Ами да шефа на полицията във града.Моля във тази игра свържете всичко последователно и ще намерите много бързо отговора си.....Всичко е навързано като черва......
12
0
 
0
 
! Отговори
местен преди 15 години
Дребни душици/в повечето случаи бивши градски функционери на БКП в т.ч. настоящия кмет,бившия съдя-настоящ мафиот/пазаруваха яко.За 50-100 лв купиха съвеста на доста безлични хорица.Но този факт е следствие-следствие на липсата на власт или още по-лошо на сливане на власта с мафията.200 полицаи допълнителна охрана,изявления на местния и областен шеф на полицията за засилени мерки,изявления на министър председателя и вътрешния министър за пълен контрол и за капак отгоре петима арестувани и само един след споразумение с "прокуратурата" осъден на пробация и глоба от 2500лв/муха го ухапала/.И това ако е власт?И това ако е народ?
11
0
 
0
 
! Отговори
glasovete преди 15 години
Явно представителите на някои партии във Сандански си изиграха сами и последните карти.Най-смешна бе ситуацията на партия ГЕРБ особенно от нейният Велик и Комплексиран лидер водач на листата един не-доказал се и не-реализирал се човек във своята професия ,,Адвокатче,,Явно който рине ,, му падат на главата.Въпросното адвокатче беше повел листата на Герб и спечелил 7 кандидата на предишните избори а след това ги касира за да изпъкне във очите на Санданчани и да се докаже пред обществеността да изпъкне като един Бат Бойко .А във момента повежда листата едва със 3-*** кандидата.Явно КОМПЛЕКСАРА ще бъде доволен едва когато изпъкне на Първо място.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DPS sa teroristi-da gi zabranim
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Говорим за ***. Те за 1000 евро си продават собствените чавета, та гласовете си ли няма да продадат? Тия животни въобще не трябва да се допускат до урните.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...от БТВ със скрита камера уличиха *** партия в купуване на гласове - самите местни си признаха, ама от тях арестувани НЯМА !!! В тая държава мръсните *** са над закона !!! Да не говорим за наглите машинации на ДПС, които също са безнаказани.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В тая мизерна държава със 100 лева можеш да купиш почти всекиго.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Честито на печелившите!Суетата е начесана!От утре започва лапането!Наздраве и добър апетит!
5
0
 
0
 
! Отговори
Всичко за България преди 15 години
Изборите в Сандански ясно показаха, че на народът му е писнало да бъде лъган. Поредният опит на "политикът" Ахмед Доган да си купи общински съвет удариха на камък. Санданчани ясно се противопоставиха на поредния опит на ДПС за купуване на български град. Основна заслуга за спирането на турската инвазия в Сандански има новосформираната коалиция "Напред". Младата коалиция съставена от партиите "Лидер" и ВМРО - БНД успя да покаже, че не са нужни милиони левове за да имаш подкрепата на хората. Че хората могат да бъдат спечелени, а не купени. С ясна пограма защитаваща българските национални интереси, коалицията успя да извоюва 3 места в местния парламент. Изборите в града поставят началото на едно успешно партньорство между тези две партии, което в бъдеще може да доведе до по-големи успехи не само за коалицията, а и за целият български народ. Сигурен съм, че и за вбъдеще коалиция "Напред" ще продължи да защитава интересите на майка България
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Интересно кой сега напазарува гласове? Къде е трибуна Яне Янев да ни осветли?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хванатият за купуване на гласове е официалният спонсор на спечелилата партия. дали пак ще ги касират? :Pp
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нещо не разбирам? Кой е купувал гласове? Според миналогодишните резултати: ДПС - 0 мандата (сега 3), ГЕРБ - 7 (сега само 3?). Участниците във въпросното "Бъдеще за Сандански" са спечелили ОБЩО миналата година 350 гласа или казано по друг начин нула мандата, а сега с някои земледелци цели осем!? От резултатите излиза, че миналата година основно ПП ГЕРБ е пазарувала гласове!
1
0
 
0
 
! Отговори
A1 преди 15 години
Печели 2 мандата.Написали сте ССД-ДП - поправете си грешката(ако е неволна,де;))Коалицията"Отговорност за бъдещето на община Сандански" включва ДСБ и Новото Време.Ей тъй,хубаво е да се спомене,за пълнота.Това говори,че автентичните десни партии ПЕЧЕЛЯТ 5 (пет) мандата.Това е добра и много важна новина за България!