Овладяха огромния пожар край Свиленград

Пожарът е локализиран, изгоряха 4 000 декара смесена гора и растителност
16 авг 2008 17:33,
Овладяха огромния пожар край Свиленград
4 000 декара смесена гора и растителност изгоряха в бедствието. Снимка: Булфото

Овладяна е ситуация в района на Свиленград, където от вчера борова гора избухна в пламъци. Близо четири хиляди декара смесена растителност са вече унищожени от огъня, който се разрасна заради вятъра и високите температури. Разследването по случая продължава.

По-рано бе сформиран кризисен щаб, който следеше на място развитието на пожара между свиленградските села Студена, Равна гора и Михалич.

10 пожарни екипа гасяха пламъците, изпепелили вече над 2500 декара борова гора. На колегите си от Хасково помагаха огнеборци от Елхово и Кърджали. Четири тежки машини, военнослужещи и полицаи също помагаха за потушаването на пожара.

В овладяването на пожара, който се разрасна заради високите температури и вятъра участваха, пожарникарни групи от Държавно горско стопанство и Община Свиленград, Екип на „Гражданска защита” от Хасково и Кърджали, местни жители и селскостопанска техника. Няма опасност за населените места между които се разрази стихията.

Пожарът възникна около 14 часа вчера в бадемови насаждения край село Студена. Не са ясни все още причините за запалването, което обхвана боров масив от 4500 дка.
 


Спонсорирано съдържание