Лекари: Началници превъртат от смяната на времето

А сега навийте часовниците си за 4 сутринта, станете и върнете стрелката на 3, и обратно в леглото
25 окт 2008 16:26,
52
Лекари: Началници превъртат от смяната на времето
Снимка: БГНЕС

Връщането на стрелките на часовника с един час назад към астрономическото време ще докара умствено превъртане на две трети от населението.

То ще засегне предимно полицаи и началници, тъй като са подложени на огромен стрес, твърдят лекарите.

От смяната на времето ще се оплакват и хората с по-лабилна психика, емоционалните и чувствителните личности.

Един час сън повече, но и месец лечение предвиждат БГ медиците след възстановяване на астрономическия ритъм на часовниците.

Съветът е хората, подложени на силен стрес, поне в продължение на месец да взимат витамини.

Иначе в събота срещу неделя, навийте часовниците си за 4 сутринта, станете, върнете стрелката на 3 и си легнете обратно.

На 26 октомври, Димитровден, се връщаме към астрономическото часово време.

Според народния календар това е последният ден от работата на строителите за сезона. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Chavdar преди 15 години
за тези, които около 20 год. вече се опитват да строшат биологичния часовник на човека,които се е създавал в продължение на десетки хиляди години.И хич не е смешно-да кажа на пубертетите,които са се лигавили в предни постове.Тастения,животни и хора имат такъв часовник.Не може нещо,което е в биологията на човека от неговото появяване да се променя така лекомислено и безотговорно.Едва ли някой си е направил труда да направи паричен еквивалент на загубите,които носи тасия смяна 2 пъти в годината.Отчитат се само печелбите от спестеното електричество,но не и загубите от отраженията на човешкото здраве-стрес,нарушен сън,влошена трудоспосбност,отпадналост и т.н. И витамините са най-малкото,което се взема в такива случаи!
50
0
 
0
 
! Отговори
prestanete s glupost преди 15 години
prestanete s glupostite
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какви витамини? Единствено и само марихуаната помага и то доста успешно. Знам го от немски лекари...
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле-е, колко *** народ се е навъдил! И нито капка чувство за хумор!Браво на автора - предизвика вълна от тъпанарски мнения за ставането в 4 часа - ами той се будалка, бе,тъпчовциииии
47
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 15 години
Защо, не им пишат имената на авторите, на тези статии- изстискани от слабоумни мозъчета......!!!P.S.Като сме по изток в 3:45 ли да станем за стрелките........
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
омг ще ставам ей сега хаха компа и телефона сами се сверяват!
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В 4 часа е написано, защото тогава официално се сменя времето, тоест преди това сме по лятното време, а след това - по зимното. Много ясно, че ако за вас това не е от голямо значение, може изобщо да не си го сменяте, аз примерно никакви стрелки не съм завъртала на където и да било, защото те са си по зимното време от миналата зима.
44
0
 
0
 
! Отговори
една бурагзлийка преди 15 години
писали тази статийка, били обяснил защо точно в 4 трябва да си превъртам часовника, и какво ще стане ако го превъртя преди да си легна / ако съм на работа сутринта/ или като стана в неделя сутрин тогава да го превъртя. Може би ще се отвори огромна черна дупка и ще погълне всички автори на безмислени статийки и учени, които се чудят какви глупости да изследват. На 35 години съм, работя като "началник" - и досега не съм превъртяла от смяната на времето 2 пъти в годината. Това са безмислици.Обаче си искам отговор на въпроса - защо точно в 4 сутринта, защо не в 12 или в 10 сутринта или в 16 на другият ден - какво ще станееееееееее
43
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 15 години
Добре че компа ми е по умен от мен да си смени времето сам :)ми който няма такъв часовник със стрелки аве някой да знае на гсм-те къде са им стрелките да ги превъртя :Д
42
0
 
0
 
! Отговори
Бай Иван преди 15 години
станах в 4 часа да превъртя стрелкитежената вика - съпружески дълг и т.н.таман заспах след товажената ме буди - стана 4 часа - действай по дългапрекараха ме тия и съм в стес
41
0
 
0
 
! Отговори
старши инспектор Тод преди 15 години
Добре де.. за 3-ти път ставам и превъртам часовника! Защо никъде не пиша кога трябва да се изключи алармата за 4 часа?
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ужасно съм притеснен.Станах в 4 часа, но се оказа че моя електронен часовник няма стрелки ами е с числа.Какво да правя сега?
39
0
 
0
 
! Отговори
Pepinno преди 15 години
Който не стане в 4 да си върне часовника,ще бъде арестуван от ДАНС!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Авторът е меко казано умсвено изостанал :) сопи пич - *** си и то много - даже локуми не разтягаш като хората :)
37
0
 
0
 
! Отговори
Вики преди 15 години
Охх не, не мога. Колкото пъти препрочитам статията, толкова пъти умирам да се смея. "Връщането на стрелките на часовника с един час назад към астрономическото време ще докара умствено превъртане на две трети от населението" - споко, те хората така или иначе са превъртели от много други неща - безпаричие(или мн пари), от убийства, от депутати, от дупки по улиците, от учители, от ученици...."То ще засегне предимно полицаи и началници, тъй като са подложени на огромен стрес, твърдят лекарите" - изводът началниците в полицията тотално ще изперкат. Двоен, троен, дори четворен стрес. Тц тц тц"От смяната на времето ще се оплакват и хората с по-лабилна психика, емоционалните и чувствителните личности" - те всеки ден се оплакват!"Един час сън повече, но и месец лечение предвиждат БГ медиците след възстановяване на астрономическия ритъм на часовниците" - горките джипита. Ей сега ще се стресират и те от прекалено много работа с прекалено много стресирани. "Съветът е хората, подложени на силен стрес, поне в продължение на месец да взимат витамини" - ако обичайните "А", "Б", "С" не ви помагат пробвайте с изпитаните витаминичета "лексотан", "диазепам", "нефидипин". Ако и това не помогне - "циан калии"(няма да усетите кога ви е изчезнал стреса)."Иначе в събота срещу неделя, навийте часовниците си за 4 сутринта, станете, върнете стрелката на 3 и си легнете обратно" - аз пък няма да си лягам. Ами така де, ако изпусна часа за връщане на стрелките кво правя??? Будна съм, будна съм, буднааа Хррррр.."На 26 октомври, Димитровден, се връщаме към астрономическото часово време." - Ох, поканена съм на Именден, отиде коня у барата... Ядене, пиене, музика до зори - биологичния ми часовник няма думата. Да се оправя сам."Според народния календар това е последният ден от работата на строителите за сезона" - за справка наминете към Слънчев бряг.
36
0
 
0
 
! Отговори
Вики преди 15 години
Добре де, аз ли съм единствената, на която не й влияят по никакъв начин тези сменяния на часовете. Кво толкова се вайкате. В този случай ще спите 1 час повече. Пролетта ще спите с един по-малко. Тогава може да си представите, че просто сте си легнали по-късно или сте били на пиянска вечер :) Обърквал се биологичния часовник - глупости на търкалета. Ами тези, който работят и на нощни смени, на тях как целогодишно не им се обърква часовника. Аз как работя 1 дневна, след това 1 нощна смяна и след това 2 дни почивка. И нито съм стресирана, нито побъркана, нито полудяла. И витамини не пия допълнително. Пфууу, писна ми от оплакващи се - ще ни се обърка биологичния часовник. Бла бла бла. Вие се притеснявайте тогава, когато спре да тиктака, а объркването лесно ще го сверим :)
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не само сме в безвремието,а това е едно голямо БЕЗУМИЕ
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
първо тази смяна е намеса в божиите работи и второ,не знам що за трябва да си за да стенеш да местиш часовника точно в 4,можеш да го направиш преди да си легнеш или сутринта,все същото е
33
0
 
0
 
! Отговори
ludiq преди 15 години
ето нещо което могат да направят от ес и за нас както за всички да ни спестят това неразположение и да го отменят с директива.
32
0
 
0
 
! Отговори
Пешо кретенът преди 15 години
Аз предлагам да се въведе освен задължително гласуване и задължително ставане в 4 часа сутринта за смяна на стрелките. Който не го свърши това, глоба или лишаване от свобода от 1 до 3 месеца!! :))