Роми съдят ЧЕЗ за дискриминация

Те искат сваляне на ел. таблата в основата на стълбовете, а не на 10 метра височина
19 ное 2008 16:23,
61
Роми съдят ЧЕЗ за дискриминация
Снимка: Булфото

Ромите от кюстендилския квартал „Изток” са готови да съдят ЧЕЗ-България за дискриминация.

Те искат от дружеството свалянето на електрическите табла в основата на стълбовете, а не да са както сега - на височина 10 метра.

Ромите са и против таксата за включване, която заради разположението на таблата е 47,44 лева, което е със седем лева повече спрямо редовната такса от 40 лв.

"Тази такса е непосилна за хората от квартала, досега не сме плащали за включване. Хората имат сметки от по 10-15 лева за ток, които трудно събират, да не говорим за сума над 40 лв. за включване в мрежата", заяви кметският наместник на кв. "Изток" Витан Чочов за Дарик радио.

Според него, ако ЧЕЗ-България не свали таблата, ромите ще заведат дело срещу дружеството за дискриминация.

В момента в квартала има над 100 човека без ток, част от тях са си платили сметките за ток, но не и таксата за включване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
просто чиче преди 15 години
Алооо, каква дискриминация? Дискриминират се само хора, ако не се лъжа!?
39
0
 
2
 
! Отговори
Money преди 15 години
*** нямат пари за ток, но имат за цифрова телевизия!...Ако минавате през бул. Сливница, накрая на Люлин-1, погледнете наляво и ще видите *** незаконни постройки тип "Кашон". Не знам откъде черпят ток, но имаше поне 10-тина сателитни чинийки (като на Булсатком). Всички наредени в кръг, а по средата една, от която според мен приемат сигнал и разпределят за другите:)) Много солидарни тез *** си викам, ама ако ги надушат от кабеларката ще ги подпалят (дано)...Дискриминация ли?Плащация требе за тука...
38
0
 
2
 
! Отговори
дикобраз преди 15 години
само пишете. ми просто когато трябва /това време идва / атакувайте.забравете трамвая. който разбрал разбрал
37
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 15 години
сметката за ток ? EVN начисляват такса "Мрежа" на всеки консумиран квч , в тази такса влизат и загубите на EVN от кражби на кабели и монтаж на нови , неплатените сметки и т.н. "Енергото" отдавна измисли начин да ни го зачука и да плащаме за всичко - за загубите , за кражбите , за инвестициите ....Мога ли да заведа дело срещу *** които крадат жици и не плащат тока ? Защото от джоба ми ги вземат тия пари мръсните *** , и от вашите джобове ....Трябва не само както в Италия ами и както в Чехия да се действа- с коктейли "***"
36
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо не може да се получи от един ***, освен да лъже краде мързелува нищо друго не се получава.
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Съветвам *** да отидат в италия и там да крадът ток,там сигорно ще ги разберът и ще им влязат в положението,и тогава сигорно ще викнат булдозеритие да им смъкнат таблата на равно със земята.
34
0
 
2
 
! Отговори
Chicago преди 15 години
Значи докато живеех в България, винаги съм се ядосвала на измислените привилегии на ***, които за това глупаво, необразовано и немърливо племе идват най-вече от техните политици.Защото като се замислите,колко от нашите политици, прпозряха истината,че ако напправят това онова за нас, ще ни замажат очите и може пак за тях да гласуваме. Едната ни опция е да се опитаме да подкупим Ахмед Доган (много трудно,прекалено е забогатял вече), а втората,както някои вече споменаха да се признаем за ***,пък живот и здраве може и ние нещо да намажем покрай тях.Иначе ако ви звучи поне малко окуражително тука на ромите/*** им се вика афро-американци или "черни" и те още по-нагло от нашите дискриминират американците. Само за пример на тях държавата плаща жилище, сметки, детска градина и пари,защото са безработни и само защото са с такава кожа, но пък ако споменеш, че са черни, то ти ги дискриминираш....Какво да ви кажа, НЕ бях расистка, но станах !
33
0
 
2
 
! Отговори
B преди 15 години
защитават *** трябва да бьдат издирени и децата им да бьдат избити за назидание !Дайте снимки и адреси на адвокати които защитават *** ! Аз умирам от рак и смятам да да очистя няколко предателя адвокати !
32
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
moje da si razdeli6 parite ot Far i SAPARD s tvoite sanarodnizi , oba4e te ne kradat tok , a kradat ot jivota ti.
31
0
 
2
 
! Отговори
Теляк преди 15 години
Има ли техническа възможност таблата да са на 20 метра от земята?
30
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
И като се пишем всички ***, ще делим по равно европейските фондове парите на разни фондации:))))
29
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Заслужава си една кампания на следващото преброяване всички да се пишем ***. В края на краищата имаме право на самоопределение:))). Ако някой *** ми каже, че не съм *** - айде у Страсбург да видим кой ще дискриминира по цвят на кожата.
28
0
 
2
 
! Отговори
Ви преди 15 години
Ако ти дадат данни, кои са ромите, мятай ги насам, и аз ще ги съдя за дискриминация. Я гледай каква интересна дискриминация начи: Да те карат да си платиш сметката за нещо, което ползваш. Па тва никъде го няма, на кво прилича.Не стига, че ползват, ми ше и плащат, абе тия от електрото били много нахални.Аз на следващото преборяване ако се пиша ***, дали ще успея да осъдя и аз Софийска вода или Топлофикация за дискриминация?...
27
0
 
2
 
! Отговори
бунак преди 15 години
Като разбра наш съсед,че редовно си плащаме тока и никога не сме крали ни нарече със съпруга ми бунаци, а той човека си краде ток непрекъснато и въобще ЧЕЗ не го притеснява той просто, като много други е почерпил някой енергетик. Така че не само *** ползват без да плащат.Друг ми е въпроса, като нямат пари за ток от къде ще вземат за адвокат?
26
0
 
2
 
! Отговори
пепо преди 15 години
са егати наглите ***,сега някой по-така учен със 7 клас им е шушнал че могат да съдят за каквото се сетят и ето ги на манговците.Нали европа не познава гадния им и отвратителен нрав и ги защитава и те се възползват от това слабо място.*** и на снимка да го видиш удари му един юмрук.Сутрин на работа имам един колега който още докато види колегата си *** му бие два в главата щото все ще направи нещо през деня и няма да го хванат.
25
0
 
2
 
! Отговори
tokov udar преди 15 години
PO VREMETO NA BAI TO6O NE MOJE6E DA SE VIDI *** 6OFIOR,, A SEGA EGATI ,, DEMOKRAZIATA,, NI PLA6TAT,KRADAT,A BE GADNO,MRASNO,KRADLIVO PLEME
24
0
 
2
 
! Отговори
go6o преди 15 години
4eta si mislite,ma se pritesnqvam,4e -SLED 12 GODINI,PAK 6TE SE NAROQT,AKO OSTANANAT NQKOLKO MANINKI BREEEEEEEEE
23
0
 
2
 
! Отговори
lol преди 15 години
hahaha diskriminaciq???
22
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ma.ma vi da e.ba ***
21
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Пуснете им 10 000 волта и ги опечете тия социални отпадъци.Нямат пари да си включат тока, а ще ми съдят държавата.*** при *** отива...