В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи

Незаконните постройки ще бъдат премахнати до края на септември
11 сеп 2009 12:00, Красимир Ангелов
180
В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

 

Още около 30 незаконни ромски постройки ще бъдат съборени в бургаския квартал "Горно Езерово", ако собствениците им не ги премахнат сами, съобщиха от Районната дирекция за строителен контрол.

От организацията поставиха срок, според който останалите незаконни къщи трябва да бъдат премахнати до края на септември.

Подготвя се и процедура по принудително премахване на ромски къщи в бургаския квартал "Меден рудник", допълниха от дирекцията.

Още по темата
Там обаче са заведени дела за незаконните къщи и ще има забавяне на акцията по премахването на постройките.

Dnes.bg припомня, че на 8 септември 27 незаконни ромски къщи бяха съборени в квартала.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на Обединените нации (ООН).

Организацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
129 - а ако някой човек живее под наем и в един момент не може да плаща на хазяина и той го изхвърли - някой ще му даде ли дом безвъзмездно? И то говорим за бял човек който плаща данъци на тая държава !!! Хайде обясни ми сега защо някой трябва изрично да се грижи за абсолютно безполезните ***, които и без това получават пожизнени помощи под всякакви форми? Вземи си един катун у вас, като си толкова човеколюбив, *** такъв.
135
0
 
0
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
ЕЕЕЕ НАЙ-ПОСЛЕ СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА
134
0
 
0
 
! Отговори
Венера преди 14 години
Какво чака кмета на Варна? Преди месец минах случайно покрай нещо, на което не мога да дам определение - бараки, съборетини, ***, една *** си къпеше детето на улицата. Изобщо трагедия. Не съм вярвала, че може в 21 век да съществува такова чудо.
133
0
 
0
 
! Отговори
брат ром преди 14 години
Търся квартира значи-вчера ми бутнаха копторчето чи останах на вънка, Давам начи 10 лева и 2 кила жица ама от убавата. Дал ши има някой а?
132
0
 
0
 
! Отговори
Balgarin преди 14 години
Bravo na burgazlii taka triabva kato tiah ama navsiakade v BALGARIA poneje *** zakriliani ot KOMUNISTITE si praveha kakvoto iskat,az sam ot SAMOKOV i tam e sastoto polojenie ama komunisti4eskia kmet im razre6ava da si stroiat navsiakade
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За да стане истинска държава БЪЛГАРИЯ,всички трябва да спазват законите,били те добри или лоши.Ако аз се нанеса на чужд терен,ако не си плащам сметките веднага ще бъда санкциониран,нали?Хубаво е да има еднакъв аршин за всеки български гражданин,независимо от етноса му,религията му,финансово и политическо положение!
130
0
 
0
 
! Отговори
Лъчо преди 14 години
До Невена и аз живея във Варна и знам какво е в Максуда терена там е на *** и няма ли да е по добре за градът ни да се изрине тая *** от там
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мащабите са нистна потресаващи.къде ще отидат сега тези хора.имате ли на представа,какво значи да ти вземат подслона .къдеще спят довечера,ами децата.собственниците на терени и общината са длъжни да им осигурят подслон или хотел.такива бяха зконите преди,такива са и сега.веднага,...
128
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 14 години
Живея с роми на етажа в блока.Не мога да ви кажа без болка,но те превръщат и етажната площадка на контейнер за ***!А уж се интегрираме с тях,но оставям с впечатлението ,че ние ,българите сме рекетираните ,а не те!!!Как да постъпя,да се оплача, но на кого??........Решиха ,,Столипиново,,за гето за ромите ,а ние около тях? Изкупуваме нечии грехове??? Моля ,помоЩ!!!
127
0
 
0
 
! Отговори
вуте преди 14 години
*** само бой го оправя
126
0
 
0
 
! Отговори
Soap Factory преди 14 години
Виждате ли по какво се познава,че има управник на руля на държавата?! *** лека-полека започват да се метат. Първо безспорните ***, по-натам и по-оспорваните, дай Боже, накрая и досега недосегаемите!!!Само Бойко! ОЛЕ!
125
0
 
0
 
! Отговори
До 122 преди 14 години
Добро утро г-жо невена мн ясно, че е така тая земя ще стане варненското сити с красиви офис сгради и т.н той общия устройствен план вече е готов и го предвижда. Но така ще е добре!!!!
124
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 14 години
Тъй че кмета на Бургас си знае работата ;) и какви девиденти тя ще му донесе.
123
0
 
0
 
! Отговори
чае преди 14 години
Ония сухия водещ на предаването по СКАТ "ЧАЕ" президент президент - така или иначе сме си *** държава поне и президенто да е *** с главно "М":)
122
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 14 години
Не е точно така, защото нали ти е ясно, че години наред нищо не се правеше, сега изведнъж ги събарят, накуп. Тя работата е ясна, някой е предявил претенции към тези места и сега ще му се предоставят. *** не ги махат заради такива като мен или теб, но поне ги махат. Нали ти е ясно, че този терен на брега на езецето по принцип струва много много пари и може да се направи нещо с него, а тук във Варна *** е до центъра на града, все скъпи местенца, които някой вече е решил, да си вземе.
121
0
 
0
 
! Отговори
ромале преди 14 години
Аз съм ромче и обичам наще планини зелени ромче аз да се наричам първа радост е за мене !!!!
120
0
 
0
 
! Отговори
влахче преди 14 години
Димитър Николов-президент,само той ще оправи Видин
119
0
 
0
 
! Отговори
брат ром преди 14 години
Ех сичко против ромите-недейте тъй бе ора зима идва а ний без домче.Никой не мисли за ромите ,никой
118
0
 
0
 
! Отговори
Лъчо преди 14 години
Ако кмета на Бургас се кандидатира за президент аз съм ЗА трябват ни такива хора със силна воля като него и Боико
117
0
 
0
 
! Отговори
ДА! преди 14 години
Аз съм безпристрадтен,народа рече: "***"-глас народен-глас божи,политиците да го духат и да си чакат реда за *** между очите!