В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи

Незаконните постройки ще бъдат премахнати до края на септември
11 сеп 2009 12:00, Красимир Ангелов
180
В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

 

Още около 30 незаконни ромски постройки ще бъдат съборени в бургаския квартал "Горно Езерово", ако собствениците им не ги премахнат сами, съобщиха от Районната дирекция за строителен контрол.

От организацията поставиха срок, според който останалите незаконни къщи трябва да бъдат премахнати до края на септември.

Подготвя се и процедура по принудително премахване на ромски къщи в бургаския квартал "Меден рудник", допълниха от дирекцията.

Още по темата
Там обаче са заведени дела за незаконните къщи и ще има забавяне на акцията по премахването на постройките.

Dnes.bg припомня, че на 8 септември 27 незаконни ромски къщи бяха съборени в квартала.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на Обединените нации (ООН).

Организацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Недей да им показваш казана, щот` ще го потафят и ще го върнат за вторични суровини!
75
0
 
0
 
! Отговори
загрижен преди 14 години
незабавен подслон за ромите. Ъъъъ имам един казан точно за тях ама ги давайте един по един щото е малък
74
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 14 години
neka razberat che kato sa ROMI (ciganeta) ne sa nad zakonite v BG
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Моля, г-н Николов да изпрати декларация до ЕС, с която да каже че няма откъде да осигури подслон и ако може те да им го осигурят, в някоя друга страна без да имат право да се връщат да живеят в България.
72
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Колко са случаите с разрешение за преустройство на едноетажна къща се вдига многоетажна кооперация? И това се узаконява. Как става?
71
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
В нотариалният акт не пише, че притежавам част от парцела и не ми начисляват данък за земя за разлика от къщата до Орлов мост където плащам и за земята.Идеята ми е, че трябва да има ред и той да се спазва от всички. Българите научихме *** на мекото и сега се чудим защо си го искат.
70
0
 
0
 
! Отговори
papla4 mrasna преди 14 години
dano boiko da napravi ne6to 6tot moje da stane etni4eska voiva
69
0
 
0
 
! Отговори
меден рудник преди 14 години
ах,дано да доживея да видя този неповторим танц-ТАНЦЪТ НА БАГЕРИТЕ!!!! каква страхотна гледка,какво величие....ох, чакай ,че се разчувствах.....хайде ,не ме карайте повече да чакам,купил съм си бира и много чипс.
68
0
 
0
 
! Отговори
Ракши Билденберг преди 14 години
Трябва да решим - че ги раним ли, или че ги тепаме!?Ако че ги тепаме - нощни сафарита в гетата и всеки ден им оставяме по 1 умрела чумава свинкя. Освен това безплатно бънджи за *** без въже от Аспаруховия мост. Забележка само за групи над 30 човека.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До !!!: Не е верно това, което казваш, ама *** е нали е свикнал само да мрънка, вместо да позачете някой и друг закон, както и собствения си нотариален акт... Площите около блока обикновено са в рамките на общата собственост, демек са съсобственост на живущите там. Ще ти го обясня по-нагледно: Понеже си собственик, затова си длъжен например зимата сам да си ринеш снега пред входа и да си чистиш висулките от стерхите.
66
0
 
0
 
! Отговори
mind twist преди 14 години
На циганита, като им дадеш къде да шивеят и го осират, неплщат нища. те така искад да живеят, в катуни. Баси утайките!
65
0
 
0
 
! Отговори
papla4 mrasna преди 14 години
trqbva vsqko dete ot 10 do 19 da b1de obu4avano za skinar taka da mu bade promit mozaka 4e samo dokato vidi *** da go obezobrazqva
64
0
 
0
 
! Отговори
габи преди 14 години
ти си абсолютно прав, аз съм абсолютно съгласна,извинявай за написаното хахахах
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кмета на Бургас ше мое ли временно да го командироват и в София, че май той единствен в цяла България смята, че де що е ***, не стои над законите на страната?...
62
0
 
0
 
! Отговори
габи преди 14 години
до !!!Тези трудолюбивите и честни *** ,за които говориш сигурно са си купили жилища или порядъчно си плащат наема и не живеят в катуни така че тези новини не ги засягат.Иначе за това ,че управляващите ,привлечени от многото гласове ги толерират съм абсолютно права.
61
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Колко от собствениците на апартаменти в Люлин и Младост притежават земята върху която е построен блока. И аз съм собственик само на апартамент без земя.
60
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Поправете ме, ако греша, но единственият довод на *** за това, че държавата трябва да им даде безплатни жилища е фактът, че са ***. Хмммм... ами какво пише в Конституцията? Не беше ли, че никой не може да има привилегии на расова и етническа основа?
59
0
 
0
 
! Отговори
!!! преди 14 години
Близо до Созопол е. *** са развратени от българските политици. За да гласуват за този и онзи им обещаваха да не плащат ток и вода и те не плащаха. Това им стана навик. Много от *** си въобразиха, че са над закона, а такова нещо е НЕДОПУСТИМО.
58
0
 
0
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО ! преди 14 години
Хашим Тачи е изразил готовност да прибере *** в Косово - за резервни части !
57
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
*** - да работят, да изкарат пари и да си купят земя - тогава да си правят коптори. Ако ли пък искат общински жилища - да си плащат наема! А *** фондации са за пандиза, за кражба на огромни суми пари, за всяване на расова нетъпримост и предизвикване на бунтове!