В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи

Незаконните постройки ще бъдат премахнати до края на септември
11 сеп 2009 12:00, Красимир Ангелов
180
В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

 

Още около 30 незаконни ромски постройки ще бъдат съборени в бургаския квартал "Горно Езерово", ако собствениците им не ги премахнат сами, съобщиха от Районната дирекция за строителен контрол.

От организацията поставиха срок, според който останалите незаконни къщи трябва да бъдат премахнати до края на септември.

Подготвя се и процедура по принудително премахване на ромски къщи в бургаския квартал "Меден рудник", допълниха от дирекцията.

Още по темата
Там обаче са заведени дела за незаконните къщи и ще има забавяне на акцията по премахването на постройките.

Dnes.bg припомня, че на 8 септември 27 незаконни ромски къщи бяха съборени в квартала.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на Обединените нации (ООН).

Организацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
anonimus преди 14 години
МОЛЯ съборете и Женския пазар !!! Изгонете всички мръсни и нагли *** от красивия ни квартал за Бога !!!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе.. кво стана.. в България да се спазват закони.. не мога да повярвам.. стига бе! Тва не е истина! Некой да ме ощипе!
34
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
23 - така е, адаш. Гледах веднъж по телевизията някаква въшлива хъхрячка как бръщолевеше почти нечленоразделно като ***, че държавата трябвало да и построи жилище... като я попита репортерката защо, животното само гледаше тъпо и обясняваше, че нямало къде да живее. Колко данъци са платили нечовеците, какво са сторили за тая държава (освен да плюскат, да крадат и да сеpат чавета) че да им се помага? Откъде-накъде да имат привилегии пред хората?
33
0
 
0
 
! Отговори
габи преди 14 години
ходят по целя свят и ни излагат .на паспортите им пише бг,как няма да ни мислят за аборигени навсякъде
32
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Само така !!! Докога бедни Българи ще работят като роби, за да плащат непосилни наеми и да имат покрив над главата си, а гнусните *** ще си се самонастаняват където им хареса? На ООН щели да се оплакват... *** *** - предлагам при следващият слчай, когато посрещнат багерите и полицаите с гръд от камъни, полицаите да извадят автоматите (не пистолетчета, а автомати) и да косят наред - да видите тогава в следващите гета отвратителните *** сами ще се разбягват като дойдат разрушители!
31
0
 
0
 
! Отговори
габи преди 14 години
Българите ще спестяват цял живот да съберат пари за парцел,ще им отнеме години докато си изкарат разрешителните за строеж и още толкова за акт 16 ,а пък тези мърльовци само набелязват и строят.Правата си ги знаят ,а че имат и задължения нещо не ги кефи
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Незаконните къщи са строени с крадени тухли и материали, което е още една причина да бъдат унищожени, също както фалшивите цигари. Всъщност, ако не оставяме на *** нищо годно за носене/ядене/седене/спане и никой не дава пари на ръждивите сажди, те ще "дадат фира"за има-няма една година.Ние ги отглеждаме, а после се оплакваме, че се въдят???
29
0
 
0
 
! Отговори
aydun преди 14 години
определено не е това начинът. аз като гледах интервюто те са живяли 40 години там еб-а си. де да знам. апък вие всичките крещите насреща, все пак сте типични българи и няма кво да говорим повече. нещата са за вас само като опрат вашите ***, иначе като коне с капаци гледате чуждото.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kolko i da gi gonite te shte budat vse po na blizo.
27
0
 
0
 
! Отговори
какво са зинали, преди 14 години
я в Левски кви палати ги очакват...мисля си, че така с един коршум управниците ще гръмнат 2(0000) заека :)))
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Накрая един кнет, който си гледа работата, а не се крие като мишка и трупа *** гласове за следващите избори. Дали ще доживеем да видим това и в Сливен южно от ж.п. гарата. За улеснение тук все още има и танкове!
25
0
 
0
 
! Отговори
идея преди 14 години
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ СЪБЕРЕМ 100-200 БЪЛГАРИ КОИТО НЯМАМЕ ИМОТ НА НАШЕ ИМА И ДА ВДИГНЕМ БАРАКИ И ПОДОБНИ КАТУНИ ПРЕД НДК, НЕКА ДОЙДАТ НИ ИЗГОНЯТ И СЕ УРЕДИМ С ПО ЕДНО АПАРТАМЕНТЧЕ.ИЛИ ТО САМО ЗА *** ГАДНИ СЕ ОТНЯСЯ? ДЕТО НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ А ЦУЦАТ ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВАТА?????????????????????
24
0
 
0
 
! Отговори
Fantomas преди 14 години
Кметовеееееее!!! Взимайте пример и действайте.Няма място за толеранс.
23
0
 
0
 
! Отговори
Ал Гор преди 14 години
Браво на бургазлии!! Дано прочете това и кмета на Варна, ама той е страхлив!
22
0
 
0
 
! Отговори
габи преди 14 години
Много хубаво,навсякъде трябва да стане така,не стига,че са нагли неграмотни и мързеливи ами и жилища трябва да им се осигуряват.Като им са незаконни къщите да ги събарят,да ги заселват в много от обезлюдените села в бг и да им дават да обработват земи или нещо друго ,а не от нашите данъци да им се плащат помощи,всички болници да са пълни с *** които раждат и на всичкото отгоре да се заселват където им се иска.Изцяло са в тежест на всички ,а и нахални при това,щели да съдят.
21
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
ОК! Значи утре и аз си правя една колиба в Южния парк и като дойдат да ми я съборят, ще сезирам ООН-то и ще искам общинско жилище. Кеф!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 14 години
До АменхотепОт твоята уста в Божиите уши!Златна да ти е устата! :)
19
0
 
0
 
! Отговори
lu преди 14 години
Белким, чунким...... да нахат и гетото в Меден рудник, че там съм се нагледал на мизерия и смрад и..... празненства, след като вземат помощите. В най-голямата жега и мизерия сковали дървени маси, напонасядали по обяд мъжете, надули лакардиите и *** се кълчат пред тях. Кажете ми от тези хора може ли да стане нещо, преди ги съжалявах, но явно си личи, че са неграмотни, глупави и мързеливи.
18
0
 
0
 
! Отговори
Star преди 14 години
Айде чакаме багерчетата и в Комлука и Меден Рудник, дай боже!!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 14 години
Значи веднага да им се изкарат паспорти и командировка за постоянно в някоя топла държава дето няма зима