Тютюнопроизводителите протестират

Засилено полицейско присъствие в Дулово, Гоцеделчевско, Първомай
16 юни 2010 12:08,
174
Тютюнопроизводителите протестират
Снимка: Булфото

Над 450 тютюнопроизводители протестират в центъра на Дулово. На място са и кметовете на общините Исперих, Кубрат, Завет, Разград, Тервел, Тутракан, Сливо поле, Главиница, Сивото.

Кметът на Дулово Гюнер Рамис заяви, че подкрепя тютюнопроизводителите в техните искания. При него е постъпило заявление с искане само за мирен протест, като не е упоменато провеждането на гладна стачка.

По думите му проблемът трябва да се реши, тъй като става дума за нещо, което тютюнопроизводителите са изработили реално.

Според кмета на Дулово в предишните години не е имало такъв проблем. Гюнер Рамис коментира още, че кризата не е само българска – тя е и европейска, и световна, ето защо правителството трябва да има една социалноотговорна политика.

Над 18% е безработицата в района на община Дулово, допълни още градоначалникът. В района няма промишлени предприятия, така че хората разчитат предимно на селското стопанство и животновъдството, но и в този сектор изпитват трудност в реализацията на продукцията и в изкупните цени.

ДПС подкрепят исканията на хората, тъй като това са граждани на България и не може да се говори за етнос и религия, каза още Гюнер Рамис.

Засилено е полицейско присъствие в Дулово. Протестиращите тютюнопроизводители са издигнали знамето на България, както и плакати с исканията си.

Продължават да прииждат тютюнопроизводители и на протеста край Първомай. Хората силно се надяват на място да пристигнат министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите им по-голямата част от 116 млн. лв., които ще им бъдат изплатени, ще се върнат обратно в бюджета на държавата, тъй като с тях ще си изплатят осигуровките и лихвите по кредитите и други задължения, които са се натрупали във времето.

Протестиращите казват, че гладът и мизерията са ги изкарали на днешния протест.

Приключи протестът на тютюнопроизводителите и в Гоцедечевско. В днешния протест са участвали около 600 души. Мирният протест е преминал под засилено полицейско присъствие.

На утрешния протест, който отново ще се състой на площада в Хаджидимово, се очаква да присъстват повече тютюнопроизводители.

Те се заканват, че утрешният протест отново ще бъде в рамките на два часа и ако няма резултат, ще се премине към активни протестни действия, като се предвижда да бъдат блокирани пътища.

„Ние сме готови на всичко, защото нямаме пари. Трябва нещо да работим и да печелим, за да можем да живеем. Настроението сред тютюнопроизводителите не е добро за управляващите”, каза тютюнопроизводителят Иван Сабахлъков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
7
 
! Отговори
Аз пък преди 13 години
Не искам парите които държавата ми събира под формата на данъци да отиват пи разни кърлежи, които само плачат няма,няма няма, АМИ ЩОМ НЯМА ПРАВЕТЕ ДРУГО!!!!! - И после колко харчи държавата /пак от нашите пари/ да се лекуват болни пушачи!!!! НЕ искам парите да отиват за смърт/тютюн/. И още нещо не беше ли така ако се дотира от държавата ще плащаме глоби наложени от ЕС... Е защо за едни да има дотации за държавата глоби и пак от нашия джоб... Айде гледайте билки и овощни дървета....
28
1
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Догане, Кабиле, върнете парите на тютюнджиите!
27
2
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Протестиращите казват, че гладът и мизерията са ги изкарали на днешния протест.Крепостницте на Доган Ефенди са сбъркали адресата (ако изобщо знаят тази дума...)
26
1
 
2
 
! Отговори
КуРеЦ преди 13 години
хуйец и АСКЕТ са от наш'те ( веселба му е майката ) коментарите са ей така да сме в играта , но някои много се вързват !
25
6
 
7
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
За да има мир - ДПС в Сибир!
24
6
 
2
 
! Отговори
albast преди 13 години
надявам се жандармерията да понабие малко фесове днес и ще бъда най-щастливия човек на земята :))) *** турски прасета ,задавете с тютюна си !!
23
3
 
7
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Доган увлечен в обръчиите от фирми порпсунал да каже на поданиците си , че в тютюна в Европ хляб няма...
22
1
 
2
 
! Отговори
КуРеЦ преди 13 години
А ти вземи прочети какъв е спора и тогава яж *** ...
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук всеки знае не знае изказва мнение, а повечето са доста смешни напрмер като твоето. Какви плодове и зеленчуци в добруджа бе ? Хората гледат тютюн защото житото го изкупуват на безценица както МЛЯКОТО,ПЛОДОВЕТ И ЗЕЛЕНЦУЦИТЕ, а относно номер 6 после ти ли ще работиш на полето бе балък :)
20
3
 
2
 
! Отговори
Аскет преди 13 години
Освен това може да спрете и да се храните, да пиете и да гледате телевизия! Няма храна - има секс! Няма водка - има секс! Няма телевизия - има секс! Така и говната за които говори колегата ще намалеят драстично! Щото....като не вкарваш от горе, нищо няма да излиза от долу... само деца! Ако доживее жената девет месеца.... Има малка опасност, да стане като с магарето на Настрадин Ходжа, което тъкмо се научило да не яде и взело че се споминало...но нищо! Тоава са рисковете на гербавото управление!!
19
1
 
3
 
! Отговори
сс преди 13 години
смени дилъра пич, не си добре с главата
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От тютюнопроизводството и преработката държавата печели 2-3 милиарда чисто от акциз.На тъпанарите които са виждали тютюн само във вид на цигари ще поясня.От една кутия коята струва 5 лева-4 лева е акциз който прибира държавата.И ако тук не сеем тютюн ,цигарите ще се знасят и ще субсидираме турците и гърците,а нашите хора ще са на социални помощи.
17
4
 
9
 
! Отговори
дааа преди 13 години
Копеленцата от ДПС започнаха с техните к...ски работи.
16
1
 
2
 
! Отговори
домакин преди 13 години
ОК, пич, и на месо съм съгласен, но не на ТЮТЮН!
15
3
 
1
 
! Отговори
КуРеЦ преди 13 години
Аз кво съм писал бе , да та е.а и тебе ПЕРИФРАЗИРАЙ съм писал - а НАПРАВИ МИ ЕДИН КАВАЛ правилно ли е изписано ??? ИМАШ ПРОБЛЕМ С ОЧИТЕ ОТ МНОГО ТЮТЮН И МАЛКО СЕКС !!!
14
2
 
1
 
! Отговори
хуиец преди 13 години
протестират-плашат ЧЕ ЩЕ БЛОКИРАТ ВСКИЧКИ ГРАНИЦИ НА ДЪРЖАВАТА :) И ТОГАВА ЕС КАТ РАЗБЕРЕ ЩЕ ИМА КУПОНИ С ТРЕВА И ТютюН ЩЕ СТАНЕ ЯКО СЕКС !!!!! :)
13
3
 
7
 
! Отговори
ХИТРЕДЦИ преди 13 години
"ДПС подкрепят исканията на хората, тъй като това са граждани на България и не може да се говори за етнос и религия, каза още Гюнер Рамис."ХАХАХА...Има си хас дпс да не ги подкрепят та нали те са ги организирали .Обаче АЗ не изкам държавата да подпомага тютюнопроизводство.Спорад мен е крайно време в този регион да започнат да се занимават с животновъдство и друг вид земеделие като :плодове зилинчуци и др..Преди да дойде тютюна в ЕВРОПА в този регион с какво са се изхранвали аааааа???????
12
0
 
8
 
! Отговори
КуРеЦ преди 13 години
Стига сте произвеждали *** - спрете цигарките , слагайте по 5лв. в една касичка и след 10-ина годинки си купете апартаментче ... и докато ги събирате паричките си пое.авайте половинките повече като ви се допуши и готово ! НЯМА цигари - ИМА секс ... ИМА цигари - ИМА говня ... !!!
11
3
 
7
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"А ЗАЩО НА СНИМКАТА СЕ ВИЖДАТ САМО ЧЕРНИ ПЛОСКИ КРАТУНИ"Тенът ще да е от всекидневни посещения на солариум по време на бодибилдинг сешъните. Магаре!
10
4
 
1
 
! Отговори
КуРеЦ преди 13 години
Що не се кандидатираш за президент ? :) и още нещо : " този , който разбира от футбол стои и гледа мача в къщи с бутилка бира ...." ПЕРИФРАЗИРАЙ го и ще разбереш какво искам да ти кажа !!!