До 7.5 по Рихтер България оставала цяла

Министър Плевнелиев: Панелките са сметнати за такова земетресение
11 сеп 2010 13:25,
186
До 7.5 по Рихтер България оставала цяла
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

“Панелките са сметнати за силно земетресение. Стандартите, проектирането и контролът по изпълнението на проектите гарантирали издръжливост на сградите при трус от 9-а степен по скалата на Медведев или около 7,5 по скалата на Рихтер”, обяви в ефира на Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

“Бих посъветвал гражданите, когато видят някой да руши структурни елементи на сградата им, да се обадят в общината. Всяка реконструкция на сградата предвижда строително разрешение”, заяви той и напомни, че никой няма право за реконструира без разрешение.

“Дълбоко се надявам колони и носещи конструкции да не са махани по сградите, това е голям проблем ако е така.

Гражданите трябва да се обърнат към общините моментално, ако някой е махал конструкции на блока им без строително разрешение.

Още по темата

Не можем да свършим цялата работа на гражданското общество. Ако искат гражданите да живеят спокойно и да знаят, че сградата им ще издържи 9-та степен по Медведев, то нека се обадят веднага в общината, ако някой им блъска по партера”, посъветва още министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: строителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
48
 
! Отговори
Рихтер преди 13 години
Аааа, сега редактирахте, че :Панелките са сметнати за 9-а степен по Рихтер. До 9-а степен България не пада- Готов съм да припиша на министъра цялото си недвижимо имущество, оцеляло след 9-та по Рихтер.Той ако е мъж, готов ли е да заложи всичките си парични авоари срещу думите си ?
7
2
 
46
 
! Отговори
Аз преди 13 години
А новото строителство с морски пясък до коя степен по Рихтер издържа ??? 4-4,5, но нали всички строители и предприемачи скочихте срещу панелите, за да си продавате некачествените нови кутиики и общите им части. Не искам да съм пророк и дано никога не се случи повече от 5 по Рихтер, че тогава цели квартали с новопостроени нацапондрени блокчета ще ги събираме от по улици и градинки.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тоя говори само истини като оня с пицата.Може да са проектирани са за толкова, но като ни караха навремето вместо да огъваме железата да ги подрязваме за да се преизпълни плана това земетресението дали ще го има в предвид?
5
2
 
39
 
! Отговори
хмм преди 13 години
Все повече се затвърждава впечатлението ми, че управляващите ни обитават друга реалност! "Дълбоко се надявам, че не са махани колони.." Аз пък дълбоко се надявам да не ни удари повече от 5, защото къщичките ни от пясък ще се разсипят
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е,че какво плачат толкова столичани.Като сложим високата сеизмична устойчивост и Батман под ръка са си направо 6-ца:)
3
1
 
42
 
! Отговори
Рихтер преди 13 години
Мдааа, това скалите за нищо ги нямате. 9-та по Рихтер няма да остави камък върху камък в държавата ни. Ако пък e имал предвид 9-та по Медведев , приблизително отговаря на малко повече от 7-*** по Рихтер. Няма да има тотални разрушения, но няма да има сграда, която да понесе този трус без последствия.
2
10
 
35
 
! Отговори
аз бе преди 13 години
Кой панелки ,бе? Тия дето са на 40 години ли?А'е стига глупости!
1
2
 
43
 
! Отговори
bili boy преди 13 години
абе да чукаме на дърво