Местните скочиха в защита на имама в Лъжница

Акцията на ДАНС срещу радикалния ислям предизвика смут в региона
Обновена: 6 окт 2010 20:07 | 6 окт 2010 20:07,
218
Местните скочиха в защита на имама в Лъжница
Снимка: Булфото

Специализираната акция на ДАНС и МВР срещу дейността на нерегистрирания клон на ислямистката организация „Ал Уакф Ислями“ предизвика напрежение в село Лъжница, Гоцеделчевско, където органите на реда обискираха изненадващо дома на имама Мухаммед Камбер.

Хората от селото не пускаха в продължение на четири часа служителите на ДАНС да излязат от къщата с мотива, че може да се подмени иззетата литература.

Те не можеха да повярват и отричаха, че техният духовен водач по някакъв начин е нарушил законите на страната.

От дома на местния имам Мохамед Камбер са иззети 5 кашона с книги, касети, дискове, списания и компютър.

Служителите на ДАНС и МВР бяха изведени от дома след продължили с часове уговорки, в които най-активно се включиха кметът на селото Байрам Разманов, районният мюфтия Айдън Мохамед и областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин.

В момента, в който излязоха от къщата, полицейските служители бяха посрещнати от жителите на селото с мощно освиркване.

Хората освободиха и двата полицейски автомобила с литературата, иззета от дома на имама.

Камбер е ходжа на село Лъжница от три години. Преди това в продължение на 7 години учил за имам в Мека, откъдето донесъл и въпросните книги.

"Има анонимен сигнал, че учим хората на радикален ислям – ей тия всички хора ги учим на радикален ислям. Провериха хората, взеха каквото има и хареса по цвят, щото те така интересни книгите и не разбират арабски. Взеха компютъра, дискове, касети, Коран, такива лекции. Ако има нещо, да дойдат като хора, щото ние сме тук, ние няма да избягаме. Обаче фактът, че влизат сутринта и децата спят – това показва сплашване на хората – ето имамът ви е терорист, бягайте от него или от тая гледна точка или де да знам", коментира пред медиите Камбер.

Още по темата

Служители на ДАНС са извършили проверка в дома на имама и в сатовчанското село Кочан, проверка е направена в село Аврамово, както и в други села в Благоевградско.

Относно акцията в Смолянско кметът на областния град Николай Бояджиев коментира, че действията на ДАНС потвърждавали опасенията му за това, което се случва в региона. 

"Радвам се, че все пак държавата започна да обръща внимание на тези работи. Не знам обаче защо се чака идването на Ердоган в България, за да се извърши това, което трябваше да стане отдавна", коментира още Николай Бояджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sram li tee
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те са българи
90
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин Турчин вие н е сте в час ! Горе в контекста се казва : че ДАНС и Мвр са разкрили СКРИТА - нерегистриран клон на ислямистка организация с човеконенавистна идеология !А като се пишеш 'Турчин' 77 долу - на какъв език пишеш ' до всички мюсюлмани в България' ?! Че вие се кланяте на голите стени и зидове и се мислите за бог знае кой !
89
2
 
2
 
! Отговори
защо питаш преди 13 години
откъде съм?
88
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ех,помаци-продадохте рода си от страх
87
2
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 13 години
Много си прав но комплексари много в тая територия!!!
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
cheti istoriqta pomako
85
3
 
12
 
! Отговори
БЕЗПАРТИЕН преди 13 години
Хахахах сега Бойко ни плаши с талибаните,народа болен мръзнещ гладен деца продават телата си за 5 лв, а наш бойко талибани тръшка!!!
84
2
 
6
 
! Отговори
nesi преди 13 години
ima li zna4enie pomak ,tur4in ili hristiqnin ? zashto kogato stava vapros za islqm za tazi 4ista religiq vednaga q svarzvate s terorizam i islqmizam ili nasilstveno islqmizirane ? nikoi ne otri4a 4e ima terorizam ,no toi ne e zadaljitelno svarzan s islqma.osobeno v rodopite v tozi edinstveno ne omarsen krai ne sa namereni dokazatelstva i nqma da namerite takiva. vsi4ko tova e politika igra na visokopostavenite.....
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ti otkade si
82
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до92 От България съм байно.
81
4
 
11
 
! Отговори
FGG преди 13 години
А случайно ли е че сайдера днес се прави на мъж в парламента. И ДАНС разбираш ли и те се активизирали по въпроса. На кого се правите на мъже бе - на слабите хорица дето едвам връзват поминъка ли.Що не се хванете с мутрите ами с тия отрудени хора.Що не се хванете с *** примерно или ще мио кажете че те не са от мутрите.Не ми трийте мнението, няма нищо за цензуриране тука!
80
7
 
8
 
! Отговори
българин съм преди 13 години
жена ми е помакиня, с българско име и роднините и също. Тези хора знаят че са българи но ние сме изпълнени с негативно отношение към тях.Голяма грешка!Ако ги уважаваме ще се върнат при нас.Трябва малко ум а не ругатни.Те не са виновни че прадедите им са били принудени да станат мюслимани
79
4
 
8
 
! Отговори
БАН преди 13 години
Ако османците искаха за 500 години дори и петлите щяха да са с фес,мислете малко.Сащ изби коренното население цял континент за 100 год.
78
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
toq ivan mi e mnogo samnitelen-otkade si be ahrqnche
77
4
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
"7 години учил за имам в Мека" тоя е със сигурност агент на ДС. Защо не е учил в Турция? Ей като тоя имамин с подкрепата на ДС между нас са плъзнали стотици агенти-терористи. Целта им е да олицетворят името турчин с ал кайда. А ние не сме такива... В корана няма забратки, бъдете светски хора и не допускайте никого да стои между вас и аллах...
76
7
 
4
 
! Отговори
до 62 преди 13 години
За това има джамии по стари от датата на идването на османците,но това се криеше от БКП за да се насажда омраза срещо НАТОВСКА Турция
75
9
 
10
 
! Отговори
Гневен преди 13 години
Не разбирам каде са са смелите барети в такива случай когато най има нужда от тях.Толкова ли е трудно да отидат там на място и при неподчинение да смелят от бой тия *** ***.Определено се иска мъжество , не е като да биеш деца и стари хора пред парламента.
74
4
 
3
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
ЕВАЛАБРАТ МИ!!! АШКУЛСУМ ЗА СЛОВОТО КОЕТО СИ НАПИСАЛ!!!
73
1
 
1
 
! Отговори
еx KGB преди 13 години
Е помаците не са така ли,то пЪк голямата работа да си такав,такива марзеливци като теб псевдо националисти само знаещти да чупят и рушат без един ден работа като хората