Рибарите от Ченгене скеле на пореден протест

До края на месеца трябва да бъдат съборени 26 незаконни сгради
12 ное 2010 15:00,
107
Рибарите от Ченгене скеле на пореден протест
Снимка: Dnes.bg

С транспаранти с надписи “Морето без рибари е библия без думи”, “Държавата ни настани, държавата ни събори и “Рибата се вмирисва от главата”, стотина жители на рибарското селище Ченгене скеле край Бургас излязоха на протест.

Повод за недоволството на рибарите е започналата масова акция по събаряне на незаконни къщи в селището.

Притежателите на къщи са категорични, че не им е дадена никаква възможност да узаконят постройките си. Те твърдят, че всяко ново правителство им е обещавало да узакони къщите, но това така и не е станало.

До края на месеца там трябва да бъдат съборени общо 26 незаконни сгради.

Още по темата

Началото на акцията беше дадено в сряда със събарянето на една от десетките двуетажни вили в Ченгене скеле.

225 са издадените заповеди за премахване на незаконни къщи в рибарското селище, като от тях 147 са с влезли в сила решения и подлежат на изпълнение.

Акциите срещу незаконното строителство продължават и в Несебър в понеделник следващата седмица.

В града на ЮНЕСКО ще бъдат разрушени 7 незаконни пристройки, които според Министерството на културата развалят автентичния вид на града.

Оттам разпоредиха премахването на седемте обекта поради риск да бъде отнет на Несебър статутът на паметник на културата, защитен от ЮНЕСКО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: бургас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
19 Ти вземе се поразходи до това заливче и до онези дето ги бутнаха до Приморско.. Едни и същи са.... Ама не обърна внимание на високите мачти, фенерите и мрежите нали? Живееш 4000 години назад де си виждал ти желязна мачта със столче отгоре...
24
1
 
0
 
! Отговори
ОТМАНЛИЙСКИ ЧАКАЛ преди 13 години
ти бил ли си на срещите с рибарите и кмета преди изборите бе...искаш факти ли?
23
1
 
6
 
! Отговори
az преди 13 години
Какво има да протестират имотите им са тотално незаконни и съгласно действащите закони подлежат на събаряне. Еми и аз искам да си вдигна евтина къщичка на някоя готино място и се обявя за рибар или плувец ама няма как.
22
3
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Чудя се дали има смисъл да им се говори на тия гербави блок-хеди ... те си знаят едно и едно си баят. То интелигентен човек щеше поне да проучи нещата ... ама те и траулери извадиха ... скоро и някой самолетоносач ще кажат, че е имало ...
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
18 Млъкни е тъпан, нали за да съборят ония гета, трябва да покажат, че първо незаконните бутат такива на българите и после ги мятат и тях.... Да пишеш нещо за блока в Ямбол дето го събориха? Неее само дезинформираме нали?
20
4
 
2
 
! Отговори
муню последен комент преди 13 години
само да предупредя всички злобари които драскат тук,да не се учудват след 2-3 год. като цъфне модерно яхтено пристанище,собственост на новите коалициони партньори Б.Б. и А.Д. има и още един ама няма да му казвам името.защо според вас закриват пристанището на другите 2 братя от Влас???
19
2
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
13Незнам дали аз съм мухлясъл или е мухлясала мозъчната ти клетка, ама преди да говориш за някакви "траулери" вземи проучи нещата ... в това селище има едно дървено кейче дълго 5 метра, на което са закотвени няколко ЛОДКИ (за 1-2ма души), къде ще акустира тоя твой митологичен катер на това 5-метрово кейче? Аман от *** ... при това *** без познания, но със самочувствието на всезнаещи!
18
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Да съдат държавата за расова дискриминация !!!Във всеки град има поне една незаконна *** махала, но досега гербаджиите не посмяха да разрушат нито един хъхряшки катун - защото мръсните кафяви *** били имали "права" !!! А Българите явно нямаме права в собствената си държава... що за наглост бе - години наред са ги карали да плащат данъци и са ги лъгали, че ще им узаконят имотите, сега ги събарят... някой *** да е платил данък или таска смет са гнусния си катун?
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
8 Мухлясал кмета никога не е обещавал , че ще узакони палати те им.. Лично го каза по телевизията.. Ай стига червени номера. Знаем, че добре дезинформирате, ама поне пишете отвреме на време с факти нали?
16
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
До 6 Лошото в този случай е, че дума в папка не остава и всички обещания към вас са се размили във времето. Ако имате основание за настаняването и не съм прав във вашия случай моля да ме извините.
15
0
 
8
 
! Отговори
Gabara преди 13 години
Какви рибари? Очаквах да видя някакви рибарски хижи за подслон, а то триетажни луксозни вили. Как така ще строят на чужд терен? По какво са по-различни от ***, които се настаняват покрай София в саморъчни бараки? И в двата случая земята е чужда.
14
6
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Гербави, цъкайте минуси и алармирайте за нередности ... то като нямате какво да кажете си оставате само със злобата си ... И все пак е факт, че великият ви Бойко НЕ СМЕЕ да посегне на богатите и ***, а посяга само на бедняците-българи! Интересно ми е, ако това ви достигне и вас, на себе си ли ще цъкате минуси?
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На ГЕРБ това ще им е управленето.След 4 или по малко години ще видят втори мандат колкото НДСВ.Еднодневки крадливи и страхливи.Сами си режат клона.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
5 Ами мухлясъл псевдо-фараоне да си чувал за траулери, може да са малки нашите, но в големи количества са по-опасни от големите.... Представи си мравуняк и мравките като нападнат нещо... ко става?
11
0
 
8
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Точно така СЪБАРАЙТЕ,обаче да не забравите да минете и през митничарското селище.Каквото е незаконно построено би трябвало да няма опция за узаконяване това би било абсурдно.
10
6
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Направихме къща,но гръм порази я,сега оставанисамо просия.Храната е скъпа,огнището тлее,кажете как можебенякът да живее.Борете се слънцеи нощем да грее,защотото беднякътнаистина зле е.
9
0
 
2
 
! Отговори
муню преди 13 години
мдааа...точно така си беше......това е истината.п.п. и не само тои от герб им обещава,но те всички обещават,обещават....обещават
8
12
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
ГЕРБАВИ, каквото и да говорите, ясно се видя, че Бойко го е шубе да пипа *** и богаташите, но за сметка на това със страшна сила мачка БЕЗЗАЩИТНИТЕ БЕДНИ ХОРИЦА! п.п.Междувпрочем, на тия хора днешният кмет на Бургас (от листата на ГЕРБ) преди изборите им беше обещал узаконяване на къщите им ... но като един истински ГЕРБав, той ги ИЗЛЪГА!
7
3
 
0
 
! Отговори
муню преди 13 години
вини ли си пини ли си.....защо намесваш политика бе ?
6
4
 
0
 
! Отговори
муню преди 13 години
до 1 -от тях ли няма риба в морето бе морски????до 2 личи си ,че си възпитано момче,но просто не знаеш фактите и пишеш еи така.Държавата ни настани, държавата ни събори".но както и да е няма смисъл