Бедствено положение в Дупница заради пороя

Река Джерман излезе от коритото. Дъждът спира тази нощ
Обновена: 4 дек 2010 21:52 | 4 дек 2010 21:40,
58
Бедствено положение в Дупница заради пороя
Снимка: БГНЕС

Бедствено положение е обявено тази вечер в община Дупница, съобщиха от местната администрация.

С нареждане на кмета Атанас Янев се забранява влизането и пребиваването в наводнените райони на превозни средства и на външни хора, с изключение на спасителните екипи.

Река Джерман излезе от коритото си, заля мостове и достигна до пътното платно. Заляти са улицаи, а районът се охранва от полиция.

Има опасност от скъсване на някои от речните диги. В района има наводнени дворове, а спасителни екипи са извели трудно подвижни хора от три къщи.

Очаква се най-критично да бъде положението в следващите 4-5 часа. Бедственото положение в общината ще продължи до понеделник, а ако е необходимо този срок ще бъде удължен.

Още по темата

Частично бедствено положение бе обявено по-рано днес в Перник.

Река Струма преля и се наложи да бъде спрян притокът от яз. „Студена“ към нея. Положението там вече се нормализира и жп линията, която бе залята, вече не е под вода.

Възстановено е движението по пътя Перник – София, но степента на тревога остава код „оранжев”.  Все още е спряно движението по жп линията София – Перник, както и по вътрешноградската магистрала.

В София, където положението също е критично, не е обявено бедствено положение.

Обилните валежи наводниха мазета и шахти и затрудниха движението в столицата. Залята бе и Южната дъга на Околовръстния път и движението там бе спряно.

Започна изпускане на язовир „Иваняне” в район Банкя, след като водата достигна близо до дигата.

През последните 24 часа най-много валежи са паднали в Благоевград – 80 литра на кв. метър, в Кнежа – 61 л./кв. м, и в София – 59 л./кв.м.съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Според синоптиците още тази нощ валежите ще започнат да спират. Възможно е в северните райони сутринта в неделя да превали слаб сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: бедствено положение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
19
 
! Отговори
Предприемач преди 13 години
Продавам пресни картофи от 2004-та . За контакти - виж по стените .
1
14
 
6
 
! Отговори
michel преди 13 години
Вижте тази снимка от днешния порой: dnes.bg/sofia/2010/12/04/dyjdovete-navodniha-mazeta-i-shahti-v-sofiia.105456Този секси пич с якето съм аз.