Шумен остава на топло поне до 5 януари

Топлофикация плати част от задълженията си към Булгаргаз
Обновена: 30 дек 2010 15:28 | 30 дек 2010 15:27,
5
Шумен остава на топло поне до 5 януари
Снимка: БГНЕС

Парното отопление в Шумен е гарантирано до 5 януари, след като новият инвеститор в шуменската Топлофикация - фирма "Титан пауър", днес преведе 300 000 лв. на “Булгаргаз” за доставките на гориво, съобщи кметът на Шумен Красимир Костов.

Инвеститорът на свой риск е започнал да обслужва задълженията на Топлофикация към „Булгаргаз”, въпреки че още не е влязъл в управлението на топлофикационното дружество.

На последната сесия на 23 декември общинските съветници от ГЕРБ гласуваха против нов директорски борд на Топлофикация-Шумен и така попречиха на инвеститора да поеме управлението и да започне  да изпълнява задълженията си по изплащане на дълга към
Булгаргаз, каза Костов.

След превеждането на част от задълженията към Булгаргаз подаването на гориво в Шумен трябва да бъде възстановено в пълен  обем, заяви кметът.

Тази сутрин в Топлофикация постъпваха около 1000 кубика гориво в час при необходими около 1700 кубика за нормално отопление на абонатите.

Още по темата

Топлофикация-Шумен, която до лятото беше държавна собственост, дължи около 15 млн. лв. на Булгаргаз за стари периоди.

През юли топлофикационното дружество беше прехвърлено в  собственост на община Шумен, за да се реализира проект за когеренация, който ще даде възможност за поевтиняване на парното  в града.

Инвеститорът трябва да поеме и задълженията на Топлофикация, след като влезе в управлението на дружеството.   
 
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Шуменпарно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Пената преди 13 години
на топло? целия шумен в ареста?? защо, какво са направили?
4
5
 
8
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
Ако беше от ГЕРБ, а не от БСП кмета на Шумен... Гербавите на дали щяха да им спират парното.
3
2
 
7
 
! Отговори
SH преди 13 години
Те в Шумен парно ще иматзащото по празници няма какво да се крадеАма започнаха да крадат от магазините Общ. съветник от АТАКА Румен Русев краде от верига магазини с извесно име него пиша за да не става реклама
2
0
 
5
 
! Отговори
ей затова иде реч преди 13 години
много тенденциозна и преднамерена статия.фактите са следните:ЕДИН ЛУД КМЕТ-ЗАГРОБИ ШУМЕН С 15 МИЛИОНЕН ДЪЛГ НА ТЕЦА ,КОЙТО БЕШЕ ДЪРЖАВЕН ,А ТОЙ ГО ПОИСКА И СТАНА ОБЩИНСКИ.ОТ ТУК НАТАТЪК ДЪРЖАВАТА НЯМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ВЪПРОСА С УПРАВЛЕНИЕТО НА ТЕЦА.ВТОРО ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ГЛАСУВАХА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА ТЕЦА.ТРЕТО "ИНВЕСТИТОРА" ПОИСКА В ДОГОВОРА ОБЩИНАТА ДА МУ ГАРАНТИРА ЧЕ ЩЕ ИЗКУПУВА ПАРНОТО И ПРЕЗ ЛЯТОТО . ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ЛЯТОТО!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
у затворо ли ше е тоя шумен ?