200 лв. глоба заради "Бойковия сом"

Дойчо Господинов улови 20 кг сом, за да зарадва премиера
Обновена: 25 яну 2011 14:38 | 25 яну 2011 14:38,
74
200 лв. глоба заради "Бойковия сом"
Кметът на Димитровград Стефан Димитров и Панчо Панушев–Мърфи с трофея Снимка: Булфото

Рибар ще бъде санкциониран с глоба до 200 лева заради уловен 20 килограмов сом в река Марица, за да зарадва премиера, съобщиха от ИАРА-Хасково.

65-годишният Дойчо Господинов не е записал улова в риболовния си билет.

Той всъщност хванал сома заедно с кмета на димитровградското село Сталево Панчо Панушев известен като Мърфи.

Историята за големия улов започна от посещението на премиера Бойко Борисов в Димитровград преди седмица.

Тогава сталевският кмет използва визитата, за да постави за пореден път проблема на селото, свързан с изграждането на високоскоростната жп отсечка „Пловдив – Свиленград”.

Предварителните планове предвиждат да бъде направен подлез под линията, за да могат жителите на селото да стигат до нивите си.

Според тях обаче подлезът е тесен и през него няма да могат да минават селскостопанските машини. Освен това близостта на Марица е гаранция, че той често ще бъде наводняван.

Жителите на селото организираха няколко протеста с настояване да им бъде изграден надлез по подобие на другите населени места покрай линията, защото така най-плодородните повече от 2000 декара ниви на селото остават без достъп или ще трябва да се обикаля повече от 20 километра, за да се стигне до тях.

При визитата на Борисов в Димитровград Панчо Панушев обясни на премиера ситуацията.

Тогава премиерът се пошегува, че в река Марица има големи риби и знае колко хубава чорба става от тях.

Панушев обеща, че ще улови една от тези големи риби за премиера, само ако той успее да договори изграждането на надлез над линията.

Седмица след това кметът на Сталево спази обещанието си и показа пред медиите трофейния сом, който уловил  заедно със съселянина си Дойчо Господинов.

Панушев веднага отнесе рибата в Министерския съвет като дар за премиера.

Началникът на ИАРА-Хасково доктор Милчо Милчев каза, че е невъзможно по това време на годината сом да бъде уловен с въдица, защото той спи в дълбоките места на реката.

За да бъдат уловени речните чудовища, често се използва кука тройка, с която се закача рибата по дъното или се пуска ток във водата.

Хасковски рибари разказват, че в района на Сталево са известни с бракониерския си улов на риба с ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Бойко Борисовсом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
относно за желю желев не говори ,глобяжан е като президент за това че лови риба с ръце когато е забранено!първо провери и тогава говори!
68
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболест преди 13 години
Боже, защо ли не съм изненадан?
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страхотна държава сме, щом президент и премиер 'на равна нога' се замесват в бракониерски начинания..... И ловец съм, и рибар съм, на закона мамата е..л съм!
66
1
 
1
 
! Отговори
да му простим преди 13 години
И това ако не е златната рибка...
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко да не види нещо, и той се засилил да последва бракониерския манталитет на Гоце. Сакън да не види нещо 'премиерченцето бяло'.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И като го пише в билета каква е разликата. Сома е хванат билет си има човека какво искате. Май ви е по лесно от бюрата си да пишете актове за глупости вместо да се разходите по реките и да гоните бракониерите. Навремето и Жельо Желев лови риба с ръце(което е забранено) и що не го глобихте? Аман от чиновници на държавна хранилка.
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъй, тъй, Гоцевия архар вече доби и Боцеви измерения.....
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е електоратът на Тиквата-бракониери и подмазвачи....
61
0
 
5
 
! Отговори
читател преди 13 години
Два гнусни мазни ***, искам тях да ги видя на тройка кука...
60
0
 
6
 
! Отговори
брокера преди 13 години
този е бракониер рибата по това време не се храни лови се само с ток и гола тройка т.нар.ДАРАК.така че 200лв.са му малко.
59
0
 
0
 
! Отговори
Бой преди 13 години
Абе тая Диана Митева сега тук ли е взела да преписва колегите си от Хасково, преди го правеше дза Фокус, ама като я разбарах, се е преместила в Днес
58
0
 
1
 
! Отговори
американския балък преди 13 години
чичо дойчо, аз тука в америка тези сомове ги хващам с ръце, даже в едната ръка държа бира а с другата ги галя по главите и ако е по голям го мятам на брега. кажи им на горските да си забият по една фунийка в **** и да я запалят:))))
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то къде не се бие риба с ток в българия.май на всякъде това е вече начина да се лови риба и никои нищо не прави по въпроса.ще се сетят ,че трябва нещо да се направи по въпроса чак когато не остане нищо в реките.ще доиде време да показваме на децата си какво е балканска пъстърва и черна мряна на домашния компютър,за съжаление.
56
0
 
1
 
! Отговори
Гяволо преди 13 години
Брей тия от ИАРА им е паднало завизт към Дойчо ,че не им е бутнал и на тях по едно сомче . Не сте премиери бе ,затова Бойко ще яде големия сом . Я Цецо да им пусне СРСетата да ги видя ще гледат ли в тавичката на премиера.
55
1
 
2
 
! Отговори
Selo Kru6evo преди 13 години
Tos 6opar Doi4o e ot na6to selo-KOMARDJIA ot 1977g. Vse po Militzii,Politzii...Izmamnik,uba4e unezi budali ot STALEVO mu dadoha tos Post i sega Doi4o e kato PA6A tam-HAK im E..
54
0
 
12
 
! Отговори
ЖОРО преди 13 години
казвай че си намерил сома на брега. ония браконери от созопол как намериха сърната на пътя и съда ги оправда. кажи че си ходил за гъби и си го намерил.
53
0
 
10
 
! Отговори
Nephilim преди 13 години
Който ток пуска, от ток умира. Страшният сьд е близо!
52
1
 
3
 
! Отговори
Riboloven преди 13 години
Ega ti podmazvacha!!!!! Nema umirgane na tia deto celuvat zadnika na Borisov. Kude vi e dostoinstvoto be??Pfuu, mursotia!!!! 500 leva da go g;obiat tozi glupak!!!!
51
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това си е чист подкуп!Да се уведоми прокуратурата!
50
0
 
10
 
! Отговори
голем шаран преди 13 години
чичо дойчо бягай веднага в съда и нищо не признавай, тия мародери горските са най-големите бракониери и винаги се натягат на власта и искат други да имн плащат за това. осъди ги тези *** хапни си сома а на бойко му прати снимни от кокалите.