Нагла схема за източване на пари с бременни

Фирма в Пловдив назначила със задна дата 23 бъдещи майки
Обновена: 1 мар 2011 12:26 | 1 мар 2011 12:26,
125
Нагла схема за източване на пари с бременни
Схемата е типичен опит за източване на средства от бюджета. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Данъчните от Пловдив предотвратиха източване на фиктивно майчинство от страна на местна фирма, занимаваща се с реклама и маркетингово проучване.

Ревизорите се натъкнали, че работодателят е назначил със задна дата 23 служителки, на които предстои излизане в майчинство. Трудовите договори на жените са с дати от 6 до 12 месеца по-стари от датата, на която собственикът придобива фирмата, купувайки я от предишния притежател.

На други три бременни договорите също не са признати за действителни, тъй като няма доказателства нито за положен труд, нито за изплатени заплати.

„Реално служителките не са работили, а осигуряването им също е било фиктивно, тъй като няма плащане на осигурителни вноски”, заяви пред Dnes.bg говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева.

Тя поясни, че заради подаването на персонална информация за осигурителния им доход обаче жените получават право на изплащане на майчинство.

„Схемата е типичен опит за източване на средства от бюджета с хиляди левове”, коментира още Илиева.

В случая всички 26 жени са били осигурявани върху максимален осигурителен доход от 2000 лева, което би им дало право на висок размер обезщетение.

Повечето от тях са се водили на длъжност „технически сътрудник”, имало е и няколко секретарки. Възнагражденията на бременните варирали между 1600 и 2300 лева, но на практика никоя от тях не е получила заплата.

Поради съмнения за подобен опит злоупотреби с осигуряване на майки данъчните от Пловдив ревизират още две фирми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Секретарки и технически сътрудник - какви *** ?
4
10
 
33
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Едва ли са от Столипиново, те на тях им дават майчинство и без да работят. И кое е нагло схемата на майките или държавата? Не е ли нагло да се дават някакви керливи мизерни пари да речем 240 лв. за издръжката на майката и бебето? Превърнаха хората в жалки мошенници да се чудят какво да правят, че да могат да изтикат майчинството си без да умрат от глад! Ненормалниците в парламента побъркаха всички ни. Мразя ги всички продажници долни да горите в Ада дано. Побъркахте народа ***.
3
19
 
40
 
! Отговори
123 преди 13 години
Някой се е опитал да им направи услуга и да им внася осигуровки, за да получават по-високо майчинство? Какъв е проблемът? Кой би взел бременна жена на работа, изобщо сега как човек може да си намери работа? Чудо голямо, това ли са престъпници? Ами как се гледа дете с 240 лв? Като могат да си намерят фиктивна фиирма ест., че ще се възползват. Голямо източване няма що? А що не кажете какви са сумите на внасяните осигуровки? Плащайте на ***, българите да ***.
2
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
1 -Не , българки с *** манталитет
1
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И всичките майки са от столипиново нал?