Ученици пишат: "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни"

Гербаджии политизират ученическо състезание
Обновена: 18 апр 2011 17:33 | 18 апр 2011 17:33,
374
Ученици пишат: "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни"
Пешера. Снимка: Булфото

Сериозен скандал заформиха представителите на ГЕРБ в град Пещера, след като по думите на родители политизираха ученическо състезание, в което са участвали ученици от целия град.

Докато децата се справяли с логически задачи и намирали отговорите на исторически въпроси, буква по буква се откривал скрит надпис.

Когато учениците решили всички поставени задачи, изведнъж лъснал лозунгът: „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.

На състезанието присъствал лично кметът на Пещера Стелиян Версанов, както и народният представител от партията на Бойко Борисов – Красимира Симеонова. Депутатката от ГЕРБ упорито отказваше да отговори на мобилния си телефон.

"Срамно и недопустимо е да въвличат децата в политическа агитация”, заяви разгневена пред кореспондента на Dnes.bg Иванка Димитрова, която е майка на едно от децата, участвали в ученическата надпревара.

Никой от присъстващите преподаватели не възразил срещу пропагандиращия надпис, а напротив – ръкопляскали на депутатката, разказаха очевидци на случилото се.

Родители са подали сигнал в Регионалния инспекторат по образование заради политическата пропаганда и скритата агитация. Според тях това е нарушение на законодателството.

"Разпоредил съм проверка на случая, искам и обяснения от всички училищни шефове”, каза пред Dnes.bg началникът на РИО-Пазарджик Йордан Чалъков.

В същото време съветниците в Пещера решиха да заседават извънредно заради избухналия политически скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още по темата: гр Пещера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
4
 
5
 
! Отговори
Джемини преди 13 години
Само гЕЙб!
304
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялото плодово-зеленчуково правителство начело с главната Тиква да си ходи.И това го искат не само социалистите, а преобладаващата част от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. На противното мнение са само 65-те хил милиционери, косматите им жени, Бойко Рапона, Цвети Винетката, Цецо Крадецо, Цецка Стругарката, Лудото Мони, Фидоска Манекенката, Котараците, Стенли, Мишо Бирата (ако беше жив), Вальо Златев - Лукойла и Доган Барбекюто. Също и фризьорките от Обеля, чалгаджийките и ***. Както и Бай ***.А, забравих също и ибрикчията Бареков, но не е много сигурно някой ако му обещае повече, може и да се отметне.ИЗГОНИ ГЕРБ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ!
303
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече и поръчковите социологически агенции и платените медии не успяват да скрият сриването на ГЕРБ.Това е добре. За народа имам предвид. И зле за мутроолигарсите и картелите, които ни изцеждат и дерат по 10 кожи.
302
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Балонът ГЕРБ, надут от Догановите медии вече не просто издиша - той направо свисти.
301
2
 
5
 
! Отговори
учениците от пещера преди 13 години
всичките деца,да взимат пример от нас !!!
300
2
 
22
 
! Отговори
жис3 преди 13 години
Бойко кратуната и бандата *** покрай него разбиха тотално всичко
299
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази вечер на стадиона щяха да бесят агенти на Престъпната банда, обвинени в саботаж и заловени лично от Б.Б. Бесенето ставаше веднъж месечно. Беше опияняващо зрелище и винаги завършваше с грандиозен концерт на знойните фолк-диви и пищни чалга-мадони. Децата вечно вдигаха врява да ги водят.ГЕРБ превръщаше децата в неудържими, безграмотни, свирепи зверчета. Те боготворяха ГЕРБ и Б.Б.:Парадите, знамената, униформите, походите по стъпките на Б.Б., излетите до историческите места, свързани с Б.Б., посещенията в Дома-музей в Банкя и особено в Музея на великата мутренска съпротива, рапортите и клетвите за вярност пред паметниците на Б.Б., химните (особено За теб, Б.Б.!, Най обичаме да мразим!, Шут в муцуната!, Да вдигнем хиляди бесилки!, Искам да съм мутра!, Б.Б., размажи ги!, Елегия за прасето Боко, както и класическите хитове Небесна лъчезария, Б.Б., дай газ!, Б.Б., ти си пич, Б.Б. суперсвръхгерой, Б.Б прави вятър), ученията с пожарникарски шлангове, снимки с пра-пра-пра-правнука на кучето Борко, скандирането, долнопробната, жизнеутвърждаваща чалга, обожествяването на Б.Б. за децата всичко това беше славна игра. Цялата им детска жестокост се насочваше срещу враговете на ГЕРБ и Б.Б., срещу предателите, вредителите, саботьорите, мислопрестъпниците. Хората се страхуваха от собствените си деца. И с пълно основание не минаваше седмица, без по телекрана да покажат хвалебствен репортаж за някакъв малък подслушвач доносник, предал родителите си на Полицията на мисълта. Това не бяха обикновени деца. Това бяха необикновените деца на ГЕРБ. Това бяха мутантите на ГЕРБ.
298
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пещера да не би да е град в Северна Корея?
297
1
 
14
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ТИЯ *** ОТ ГЕРБ ДА НЕ ВИДЯТ НЕЩО МОЕ ВЪВ ФЕЙСА.
296
1
 
15
 
! Отговори
clearly преди 13 години
Съгласно българското законодателство, обаче, използването на деца за политически цели е абсолютно забранено. Това става ясно както от Закона за закрила на детето, така и от този за народната просвета, чиито конкретни за случая текстове цитираме по-долу:Чл. 11, ал. 4 от Закона за закрила на детето: Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в ПОЛИТИЧЕСКИ, религиозни и синдикални дейности.Чл. 4, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета: Светското образование не допуска налагането на учениците на ИДЕОЛОГИЧЕСКИ и религиозни доктрини.Изглежда, че изживяното време в обществото на развития социализъм е оказало необратимо въздействие върху организаторите на мероприятието и в такива случаи е препоръчително екипите, работещи с висши кадри на ГЕРБ с подобен манталитет, да им напомнят, че годината е 2011. Защото приликите на днешното управление с едно друго време отпреди повече от 20 години започнаха да стават ОБЕЗПОКОИТЕЛНО ОЧЕВАДНИ.
295
1
 
2
 
! Отговори
комонист преди 13 години
мале,ако си толкова неграмотен дано не ти дойде никога времето.........
294
1
 
7
 
! Отговори
Гайдар преди 13 години
Сега само се събира въздух. Скоро, обаче, някой ще го духа. Кой ли ще е той?
293
1
 
3
 
! Отговори
Гайдар преди 13 години
Сега само се събира въздух. Скоро, обаче, някой ще го духа. Кой ли ще е той?
292
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
па нищо невярно не съм написал, та да ме триете!
291
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей, комонисти,кво са праайте бе! Малко ни тъпчихте главите с вашите лозунги.Е,сега е нашето време !!
290
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боцето строи магистрали, за да осигури работа на електората си! Неговия електорат само на магистрала знае да работи, в ге-образна поза.
289
2
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Пейте в светлата родина септемврийчета безчет. В стройни чети и дружини дружно да вървим напред. Да се учим, да работим, да строим живота нов. Гордо знаме ни е Дянков, пръв учител Борисов. За републиката родна крепнем в градове села, а над нас властта народна е разперила крила Да се учим, да работим, да строим живота нов. Гордо знаме ни е Дянков, пръв учител - Борисов. Ние растнем бодра смяна на задружен смел народ, ний строители ще станем на щастливия живот. Да се учим, да работим, да строим живота нов. Гордо знаме ни е Дянков, пръв учител - Борисов.
288
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** от ГЕРБ потвърдиха очакванията за тях!
287
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
герп е партия на простите хора! А това че те са много е друг въпрос...
286
1
 
9
 
! Отговори
дзвер преди 13 години
Странджа ето и мнение от друг сайт-Това е началото. Опитът е направен сполучливо с деца. Ще се очакват, къде, къде по сериозни изяви. Може би от всички, които ще се хвърлят безогледно в тази "неравна" битка. Забраните и законита в РБ са на хартия. Те не са за ред и порядък в държавата. Щом законодотелите не ги спазват, какво може да се очаква от мировото население. Очаква се в това направление герберите да бъда най-нахални!? Те са упорити и "десциплинирани", нали са от клана на полицейщината!? Жалко, че в тази безпардонна надпревара се вклюват най-вече от нежната част на техния строй. Дали сами ще намерят сили да си признаят мурафетите??? Очаквайте!?