Японци багрят великденски яйца с клечки

На гости в Благоевград на Възкресение
Обновена: 23 апр 2011 16:29 | 23 апр 2011 16:29,
5
Японци багрят великденски яйца с клечки
5-годишната Юрика помага при боядисването на яйцата.Снимка: Булфото

Великденските яйца в дома на семейство Митеви от Благоевград са изписани по технология като на кимоната в императорския дворец в Япония.

Тази година за Великден им гостуват приятелско семейство японци.  Оказа се, че е възможно е традицията за българските писани яйца да се спазва и с японски клечки за хранене.

Гостите от Страната на изгряващото слънце отмениха домакинята в боядисването на яйцата на Велика събота, както повелява традицията.  Канеко Наоми е художничка. Рисува кимоната за императорския двор в Япония. Таланта си пренася съвсем успешно и върху черупката на яйце.

На помощ в изписването на български великденски яйца се включи и 5-годишната й внучка Юрика, която майсторски върти клечката с различни багри по примера на баба.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: яйцаВеликденяпонци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
modiliana преди 13 години
Абсолютно безсмислена статия, ако крайния резултат след рисуването с клечка са яйцата на снимката.
4
1
 
27
 
! Отговори
БРАВО НА ЯПОНЦИТЕ преди 13 години
Винаги съм харесвал Японците като най-вижливи ,дисциплинирани и работливи.Много съжелявам за това което се случи там с това голямо земетресение,но те са борбени и ще успеят да се съвземат и пак ще стъпят на краката си ,но това земетресение ако беше някаде другаде ще се да е голяма бъркотия ,но Японица ще намери начин да се оправи.Ако небеше тая бомба над Хирошима,сега Япония щеше да е водеща страна над всички.
3
3
 
22
 
! Отговори
хикс преди 13 години
Повечето японци ми харесват - нормални, учени, любезни, човечни. Не са вандали като някои немислещи щуреещи дяволи по света. Догодина ще си взема за жена или японка или китайка или тайванка, щото всички са каратистки и ще ме бие да не ходя на бар, а да си лягам рано.... при нея. Е, това лошо ли е? А и бългаките се изкалпазданиха и го удариха на флирт, романтика и пътувания, а за какво ми е жена дето само ще пътува? Нашите луднаха, та ще си взема някоя Чочо-сан, да ме строява с Тай-Кун-До вечер.
2
12
 
15
 
! Отговори
Величко Денев преди 13 години
Търся си някоя да ми боядиса яйцата може и да не е японка - клечката от мене .
1
0
 
48
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
Дано страната им се оправи и другата година отново да бъдат гордите щастливи, любезни и жадни за знанаия хора!