Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи

Това заяви началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева
Обновена: 3 май 2011 22:18 | 25 апр 2011 13:37,
126
Лошото състояние на пътя в Симеоновград е предпоставка за катастрофи
Снимка: Булфото

Пътната настилка в Симеоновград е в лошо състояние и това е предпоставка за катастрофи, смята началникът на полицейския участък в общината Цонка Малева. Тя коментира за БТА мерките, които трябва да се предприемат, за да се ограничат пътните инциденти.

Шестима младежи загинаха в нощта срещу 24 април в града, след като бяха блъснати от автомобил, управляван от 23-годишен местен жител.

Установено бе, че шофьорът е неопитен и се е качил в колата след употреба на алкохол.
Освен, че трябва да се ремонтира пътят, законодателно трябва да бъдат ограничени неопитните водачи да шофират поне до момента, в който свикнат да реагират в сложни ситуации, отбеляза Малева.

Тя е на мнение, че и родителите трябва да носят повече отговорност за децата си, които карат кола, за да се
предотвратят тежки пътни инциденти. Инициативен комитет ще организира протестно шествие на 3 май в Симеоновград по повод на лошото състояние на пътя, където стана и тежката катастрофа в града.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

"Имаме подкрепа не само от жители на нашата община, но и на съседни общини", съобщи председателят на инициативния комитет Антон Петров.

По думите на Петров отсечката е част от третокласна пътна мрежа и трябва да бъде ремонтирана от агенцията "Пътна инфраструктура".

"Още през ноември миналата година изпратихме писмо до компетентните институции, подписано от 1617 души, в което настоявахме за ремонт на отсечката. Той трябваше да започне през март, а вече е краят на април", отбеляза Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
30
 
! Отговори
:) преди 12 години
Да, сигурно кратерите по улиците са предпоставка да се кара със 160... Ако беше чисто-нов асфалтов път, сигурно с 50 щеше да кара, нали? Предпоставки са липсата на възпитание, комплексарщината и липсата на всякаква отговорност, останалото са празни приказки. Бог да прости загиналите
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо мерките до сега не са предприети? И защо са бездействали компететните институции?
2
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХАЙДЕ СЕГА СТАНИШЕВ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА СЕ ИЗВИНИ НА БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ,РЕПЛИКАТА НИЙ АСВАЛТ НЕ ЯДЕМ Е НЕГОВА ,ДРУГАРЮ ВИЕ АСВАЛТ НЕ ЯДЕТЕ И ЗА ТОВА БАТКО И БРАТКО ОКРАДОХА ФОНД ПЪТИЩА,ДНЕС ХОРАТА ЩЕ ЯДЪТ ЖИТО
1
0
 
25
 
! Отговори
някоя си преди 12 години
След дъжд - качулка... Това трябваше да стане преди да има смуртни случаи.Жалко, Много жалко за децата ;(